03/10/2021 03/10/2021 Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, 4ης Οκτωβρίου, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου Ηλείας, προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού, ο οποίος συμπληρώνει σήμερα 40 χρόνια από την εκλογή και τη χειροτονία του. Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας (από την Εκκλησία της Κύπρου) κ. Γρηγόριος, ο οποίος κατά τη...
03 Οκτωβρίου, 2021 - 13:03
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2021 - 13:05

40 χρόνια από την εκλογή και χειροτονία του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού

Διαδώστε:
40 χρόνια από την εκλογή και χειροτονία του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, 4ης Οκτωβρίου, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου Ηλείας, προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού, ο οποίος συμπληρώνει σήμερα 40 χρόνια από την εκλογή και τη χειροτονία του.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας (από την Εκκλησία της Κύπρου) κ. Γρηγόριος, ο οποίος κατά τη θεία Λειτουργία κήρυξε το θείο λόγο.

Στο Συλλείτουργο συμμετέσχαν και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος και Ωλένης κ. Αθανάσιος.

Σήμερα, όπως είπαμε, αγαθή συγκυρία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός είχε επέτειο 40 ετών από την εκλογή και χειροτονία την 3η Οκτωβρίου 1981 σε Μητροπολίτη Ηλείας.

Επίσης, σήμερα εόρτασαν οι Δικαστικοί και Δικηγόροι τον προστάτη Άγιο Ιερομάρτυρα Διονύσιο τον Αεροπαγίτη. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, μίλησε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων