23/01/2023 23/01/2023 Με την ευλάβεια και την ιδιαίτερη ιεροπρέπεια που αρμόζει στον Προστάτη και Πολιούχο της Πόλης του Πύργου Άγιο Ιερομάρτυρα Χαράλαμπο, χθες πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της Σεπτής και Θαυματουργής Εικόνας αυτού, από το Ιστορικό Ναϋδριό του, στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής. Η Ιερή Εικόνα μεταφέρθηκε με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Πύργου και την υποδέχθηκε μαζί...
23 Ιανουαρίου, 2023 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2023 - 13:48

Η εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Ηλείας

Διαδώστε:
Η εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Ηλείας

Με την ευλάβεια και την ιδιαίτερη ιεροπρέπεια που αρμόζει στον Προστάτη και Πολιούχο της Πόλης του Πύργου Άγιο Ιερομάρτυρα Χαράλαμπο, χθες πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της Σεπτής και Θαυματουργής Εικόνας αυτού, από το Ιστορικό Ναϋδριό του, στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής.

Η Ιερή Εικόνα μεταφέρθηκε με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Πύργου και την υποδέχθηκε μαζί με τον ιερό Κλήρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής όπου εκεί θα τελεστούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις 9 και 10 Φεβρουαρίου για τον Άγιο Χαράλαμπο.

Στις 4:40 με πομπή ξεκίνησε η Θαυματουργή Εικόνα από το παρεκκλήσι με την συνοδεία πλήθους ιερέων και πιστών, και κατέληξε στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής.

Την Ιερή εικόνα υποδέχθηκε ο ποιμενάρχης Ηλείας, ο οποίος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό μετά αρτοκλασίας που τελέστηκε αμέσως μετά την είσοδο της Σεπτής Εικόνας του Αγίου στο Ναό.

Η Εικόνα θα παραμείνει στο Ναό της Αγίας Κυριακής έως την Κυριακή Α΄ Νηστειών ενώ καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 5:00 το απόγευμα θα πραγματοποιείται παράκληση για τον Άγιο Χαράλαμπο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων