30/12/2022 30/12/2022 Το μήνυμά του για το Νέο Έτος εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος. “Τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να εργασθούμε για την βελτίωση της ζωής μας. Τώρα είναι η ευκαιρία για να εργασθούμαι, ώστε ο χρόνος να καταστεί γεμάτος από πνευματικούς καρπούς και να επιτευχθεί η ποιότητα ζωής, που επιθυμούμε και σας το εύχομαι”,...
30 Δεκεμβρίου, 2022 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2022 - 13:52

Μήνυμα Μητροπολίτη Ηλείας για το Νέο Έτος

Διαδώστε:
Μήνυμα Μητροπολίτη Ηλείας για το Νέο Έτος

Το μήνυμά του για το Νέο Έτος εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος. “Τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να εργασθούμε για την βελτίωση της ζωής μας. Τώρα είναι η ευκαιρία για να εργασθούμαι, ώστε ο χρόνος να καταστεί γεμάτος από πνευματικούς καρπούς και να επιτευχθεί η ποιότητα ζωής, που επιθυμούμε και σας το εύχομαι”, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Παρακάτω το μήνυμα του Μητροπολίτη Ηλείας:

Ευρισκόμεθα αγαπητοί μου χριστιανοί μπροστά στον νέον χρόνον. Έχομεν αναλογιστεί ότι αυτά τα οποία ευρίσκονται γύρω μας ποιος τα εδημιούργησε; Είναι ανθρώπινον χέρι ή θεικό; Γιατί ευχόμεθα στην αρχή του χρόνου ο Θεός να τον καταστήση ειρηνικόν και δημιουργικόν.

Η πίστης όλων των Ορθοδόξων είναι ότι ο κόσμος που είναι ένα στολίδι, εδημιουργήθηκε από τον Πάνσοφον και Πανάγαθον Θεόν. Είναι ο επίγειος παράδεισός μας, που μας τον πρεσέφερε ο Θεός να ζούμε χαρούμενα, δημιουργικά αλλά και προς διδασκαλίαν όλων μας.

Ο κόσμος μας είναι ένα εικονογραφημένον βιβλίον, που περιλαμβάνει τα ορατά και αόρατα δημιουργήματα του Θεού. Μας τον προσφέρει ο Θεός ως Δώρον με την εντολή να τον αξιοποιήσουμε.

Πώς λοιπόν αυτόν τον χρόνον που ανοίγεται έμπροσθέν μας θα τον αξιοποιήσουμε; Η Αγία μας Εκκλησία πάντοτε προσεύχεται ώστε ο χρόνος της ζωής μας να είναι γεμάτος από αγαθά έργα. Πολύ χαρακτηριστικά μας λέγει: «Τον υπόλοιπον χρόνον της ζωής ημών εν ειρήνη και μετανοία εκτελέσαι παρά του Κυρίου αιτησώμεθα».

Ο χρόνος όπως έχουμε διαπιστώσει έρχεται και φεύγει. Από μας εξαρτάται να είναι ο χρόνος γεμάτος από χαρές.

Τις οικονομικές και υγειονομικές κρίσεις του παρελθόντος τις έφερε ο χρόνος; Ασφαλώς όχι. Εμείς οι άνθρωποι με την πλεονεξία μας, με την αυθάδειά μας, τους εγωισμούς μας κ.λ.π. Θεωρούμε τους εαυτούς μας δυνατούς και πανσόφους και ότι μόνοι μας θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας. Το ίδιο σφάλμα δεν έκαναν και οι Πρωτόπλαστοι; Επεδίωξαν μόνοι τους να βρούν τον παράδεισον και βρήκαν τριβόλια, αγκάθια και συμφορές.

Ο Χριστός μας διαβεβαιώνει «ότι χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν» (Ιωάν. ΙΕ, 5). Τούτο αποδεικνύεται από τις επιβεβαιώσεις των μεγάλων σοφών και επιστημόνων, που αναγνωρίζουν το χέρι του Θεού στην νομοτέλεια του ουρανού. Μαζί με τον Προφητάνακτα Δαβίδ αναφωνούν: «Συ εποίησας πάντα τα ωραία της γης• θέρος, έαρ, συ έπλασας αυτά» (Ψαλμ. 73, 17). Ο Απόστολος Παύλος προς Ρωμαίους μας συμβουλεύει πως να αξιοποιήσουμε τον χρόνον και μας συμβουλεύει: «Καιρώ δειτώ επήκουσα σοι και εν ημέρα σωτηρίας εβοήθησά σοι• Ιδού νυν καιρός ευσπρόσδεκτος, ιδού νυν ημέρας σωτηρίας (Β΄ Κοριθν. ΣΤ΄ 2).

Πολύ χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του Απ. Παύλου ότι τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να εργασθούμε για την βελτίωση της ζωής μας. Τώρα είναι η ευκαιρία για να εργασθούμαι, ώστε ο χρόνος να καταστή γεμάτος από πνευματικούς καρπούς και να επιτευχθή η ποιότητα ζωής, που επιθυμούμε και σας το εύχομαι.
Καλή Χρονιά και ευλογημένη. Ο Θεός πάντα μαζί μας.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων