10/02/2023 10/02/2023 Η πόλη του Πύργου τιμά τον προστάτη Άγιο της, τον Άγιο Χαράλαμπο, με επίκεντρο των εκδηλώσεων, όπως κάθε χρόνο, τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής. Εκατοντάδες πιστοί άρχισαν να συρρέουν από νωρίς χθες το απόγευμα της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2023, παρά το τσουχτερό κρύο, για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους και να ανάψουν ένα...
10 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2023 - 9:33

Ο Πύργος τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Χαράλαμπο

Διαδώστε:
Ο Πύργος τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Χαράλαμπο

Η πόλη του Πύργου τιμά τον προστάτη Άγιο της, τον Άγιο Χαράλαμπο, με επίκεντρο των εκδηλώσεων, όπως κάθε χρόνο, τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής. Εκατοντάδες πιστοί άρχισαν να συρρέουν από νωρίς χθες το απόγευμα της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2023, παρά το τσουχτερό κρύο, για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους και να ανάψουν ένα κερί στη χάρη του.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χθες παραμονή της εορτής χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Κηφησιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος Β‘, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος, και Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος και αντιδήμαρχοι, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, ο βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων