13/03/2024 13/03/2024 Το γραφείο του Δημάρχου Ήλίδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, στο πλαίσιο της ημερίδας για τα Πειραματικά Σχολεία και τη χρησιμότητά τους, που διοργάνωσε στο Συνεδριακή Κέντρο της Αμαλιάδας η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή τη μετατροπή του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης σε Πειραματικό από το διδακτικό...
13 Μαρτίου, 2024 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2024 - 22:09

Συνάντηση Μητροπολίτη Ηλείας με τον Δήμαρχο Ήλιδας

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Ηλείας με τον Δήμαρχο Ήλιδας

Το γραφείο του Δημάρχου Ήλίδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, στο πλαίσιο της ημερίδας για τα Πειραματικά Σχολεία και τη χρησιμότητά τους, που διοργάνωσε στο Συνεδριακή Κέντρο της Αμαλιάδας η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή τη μετατροπή του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης σε Πειραματικό από το διδακτικό έτος 2024 – 2025.

Στην συνάντηση του Δημάρχου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης, συμμετείχαν επίσης, ο Διευθυντής της Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ανδρέας Καρατζάς, η εκπαιδευτικός και τακτικό μέλος της διοικούσας επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων κα Σοφία Λαμπροπούλου και ο διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας κ. Δημήτρης Μπαντούνας.

Κατά τη διάρκεια ημερίδας τονίστηκε η σημαντική αναβάθμιση που γνωρίζουν οι σχολικές μονάδες, οι οποίες μετατρέπονται σε πειραματικά ή σε πρότυπα σχολεία, αλλά και η σημασία τους.

Μάλιστα, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, μίλησαν και για την ανάγκη ο θεσμός των πειραματικών και των προτύπων να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο σε επίπεδο Ηλείας, αναβαθμίζοντας το εκπαιδευτικό σύστημα του Νομού, αλλά και τις δεξιότητες των ίδιων των μαθητών που θα συμμετέχουν σε αυτά.

Ήδη, το τελευταίο διάστημα, συνολικά πέντε σχολεία της Ηλείας έχουν μετατραπεί σε πειραματικά και πρότυπα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων