05/08/2023 06/08/2023 Τηρώντας την προτροπή «εκ Θεού άρξασθαι», ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής ξεκίνησε τη σειρά των επαφών του από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιο και συναντήθηκε μαζί του στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης. Ο Στάθης Καννής ζήτησε και έλαβε την ευλογία και την ευχή του Μητροπολίτη για τον προεκλογικό του αγώνα και...
05 Αυγούστου, 2023 - 21:12
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2023 - 2:29

Την ευλογία του Μητροπολίτη Ηλείας έλαβε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής

Διαδώστε:
Την ευλογία του Μητροπολίτη Ηλείας έλαβε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής

Τηρώντας την προτροπή «εκ Θεού άρξασθαι», ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής ξεκίνησε τη σειρά των επαφών του από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιο και συναντήθηκε μαζί του στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης.

Ο Στάθης Καννής ζήτησε και έλαβε την ευλογία και την ευχή του Μητροπολίτη για τον προεκλογικό του αγώνα και εξέφρασε τον σεβασμό του για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα η Ιερά Μητρόπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας, ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών και προάσπισης του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν:

  • Η ανέγερση του Ναού για τον Πολιούχο του Πύργου, Άγιο Χαράλαμπο, ένα καθολικό αίτημα και μια προσδοκία δεκαετιών των κατοίκων του Πύργου και όχι μόνο.
  • Η λειτουργία του Ιδρύματος «Άσυλο Ανιάτων και Κατακοίτων Γερόντων “Η ΝΕΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ”» στα Λαστέικα και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας στο «Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εισοδιωτίσσης» στον Αγ. Ιωάννη, καθώς και η εξεύρεση δυνατοτήτων ενίσχυσης και αναβάθμισης της Σχολής.
  • Η «αξιοποίηση» των Ιερών Μονών Παναγίας Σκαφιδιάς, Παναγίας Κρεμαστής και Αγ. Νικολάου Φραγκαπηδήματος, μοναδικής θρησκευτικής σπουδαιότητας, που αποτελούν κίνητρο για τον θρησκευτικό επισκέπτη να ανακαλύψει μοναδικούς θρησκευτικούς θησαυρούς, με τον Δήμο να πρέπει να είναι αρωγός επιλύοντας τυχόν κτιριακά προβλήματα και δυσκολίες πρόσβασης σε αυτές.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Μπορούμε» Στάθης Καννής εξέφρασε την δέσμευση του προς τον Μητροπολίτη ότι «ως δημοτική αρχή θα συμβάλλουμε προς την επίτευξη του θεάρεστου πολύπλευρου έργου που επιτελείται από την Ι.Μ. Ηλείας» και τόνισε ότι «κατά την προεκλογική περίοδο θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της ενότητας, μακριά από άγονες και στείρες αντιπαραθέσεις ώστε να αναδείξουμε ως αντίπαλό μας τα προβλήματα του τόπου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων