03/10/2022 03/10/2022 Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας θα συνεχίσει να είναι μέχρι και την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί στις 7 Οκτωβρίου, ο προσφάτως παραιτηθείς Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.  Με Εγκύκλιο του ο Μητροπολίτης κ. Γερμανός πληροφορεί τον κλήρο και το πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας ότι δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η...
03 Οκτωβρίου, 2022 - 11:29

Τοποτηρητής της Μητρόπολης Ηλείας ορίστηκε ο παραιτηθείς Μητροπολίτης Γερμανός

Διαδώστε:
Τοποτηρητής της Μητρόπολης Ηλείας ορίστηκε ο παραιτηθείς Μητροπολίτης Γερμανός

Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας θα συνεχίσει να είναι μέχρι και την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί στις 7 Οκτωβρίου, ο προσφάτως παραιτηθείς Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός. 

Με Εγκύκλιο του ο Μητροπολίτης κ. Γερμανός πληροφορεί τον κλήρο και το πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας ότι δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η αποδοχή της παραίτησής του λόγω γήρατος.

Παράλληλα, ενημερώνει ότι με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και Συνοδική εντολή ορίστηκε Τοποτηρητής της Μητρόπολης μέχρι την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη.

Δείτε αναλυτικά την Εγκύκλιο ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται ότι, στις τακτικές εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 166ης Συνοδικής Περιόδου για τον μήνα Σεπτέμβριο, ο Σεβασμιώτατος κ. Γερμανός τιμήθηκε με τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου, που αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με την ενέργεια αυτή η Εκκλησία της Ελλάδος εξέφρασε την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες Της για όσα ο πολιός Ιεράρχης προσέφερε υπέρ της Εκκλησίας του Χριστού.

Κατά τις εργασίες της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 7 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου Μητροπολίτη Ηλείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων