17/12/2018 17/12/2018  Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου συνοδευόμενος από τους Παν/το Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τους Εφημέριους του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρους, π. Ιωάννη Δελημπαλτά π. Γρηγόριο Μεντζελόπουλο, π. Δημήτριο Στεργιόπουλο και τους Διάκονούς του. Στο Κήρυγμά του προς τους ευσεβείς...
17 Δεκεμβρίου, 2018 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2018 - 17:36

Μητρ.Κορίνθου: “Mακριά από τον Χριστό και κοντά στην αμαρτία οδηγούμαστε στην κόλαση”

Διαδώστε:
Μητρ.Κορίνθου: “Mακριά από τον Χριστό και κοντά στην αμαρτία οδηγούμαστε στην κόλαση”

 Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου συνοδευόμενος από τους Παν/το Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τους Εφημέριους του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρους, π. Ιωάννη Δελημπαλτά π. Γρηγόριο Μεντζελόπουλο, π. Δημήτριο Στεργιόπουλο και τους Διάκονούς του.

Στο Κήρυγμά του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου ανέλυσε το Αποστολικό Ανάγνωσμα, τονίζοντας ότι οι Χριστιανοί οφείλουν να απεκδυθούν τον παλαιό άνθρωπο και να ενδυθούν τον νέο τον ανακαινισμένο από τον Χριστό. Ο νέος ανακαινισμένος άνθρωπος του Χριστού είναι ο άνθρωπος της αγάπης, της αλληλεγγύης, είναι ο άνθρωπος που αποφεύγει τις διακρίσεις και την πάσης φύσεως ειδωλολατρία. Ολοκληρώνοντας την ομιλία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κατέστησε σαφές ότι μακριά από τον Χριστό και κοντά στην αμαρτία οδηγούμαστε στην κόλαση, είναι ευκαιρία λοιπόν, αυτές τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων οι Χριστιανοί να προετοιμαστούν και να γίνουν «τὰ πάντα καὶ ἐν πᾶσι Χριστός» (Κολ. γ΄, 12). Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόσυνο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Δημητρίου Γαϊτάνη.  

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων