28/12/2018 28/12/2018 Τη μνήμη των Αγίων Ιακώβου του Aδελφοθέου, Ιωσήφ του μνήστορος και Δαυίδ του προφητάνακτος τιμά η Εκκλησία μας την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου “συνηθίζεται στη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Aδελφοθέου να τελείται η αρχαιοπρεπής Θ. Λειτουργία, που, κατά την παράδοση, συνέγραψε ο ίδιος ο Άγιος Ιάκωβος”. Και...
28 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:06

Η λειτουργία του Αγ. Ιακώβου του Αδελφόθεου στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Η λειτουργία του Αγ. Ιακώβου του Αδελφόθεου στην Κόρινθο

Τη μνήμη των Αγίων Ιακώβου του Aδελφοθέου, Ιωσήφ του μνήστορος και Δαυίδ του προφητάνακτος τιμά η Εκκλησία μας την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου “συνηθίζεται στη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Aδελφοθέου να τελείται η αρχαιοπρεπής Θ. Λειτουργία, που, κατά την παράδοση, συνέγραψε ο ίδιος ο Άγιος Ιάκωβος”.

Και προσθέτει: “Για να τιμηθεί κι’ εφέτος ο Άγιος, στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων, θα τελέσει την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία Του. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ιδιάζουσα Λειτουργική ευκαιρία, όπου οι πιστοί θα μεταφερθούν νοητά, μέσα από τα Ιερά Κείμενα και τα δρώμενα, στο ήθος, στην αίγλη, την μεγαλοπρέπεια και ταυτόχρονα την στιβαρή απλότητα της αρχαίας Εκκλησίας. Γι’ αυτό παρακαλούνται οι φιλακόλουθοι πιστοί όπως παρευρεθούν και συμμετάσχουν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, κατά την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018, στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ώστε να τιμηθούν οι εορτάζοντες Άγιοι Ιάκωβος, Ιωσήφ ο μνήστορας και ο προφήτης Δαυΐδ αλλά και να αγιασθούν προσωπικά”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων