29/11/2018 29/11/2018 Επέστρεψαν αργά χθες το βράδυ, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, από την Ιερά Αποδημία στην Ιορδανία και τους Αγίους Τόπους ο Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος συνοδευόμενος από τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πέζο, Αιδεσ. π. Πέτρο Καγιούλη, π. Δημήτριο Στεργιόπουλο, π. Δημήτριο Ζούζια, π. Δημήτριο Τσιωτάκη, π. Παναγιώτη Αναστασόπουλο και τον Διάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά, και...
29 Νοεμβρίου, 2018 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2018 - 18:14

Ο Μητρ. Κορίνθου στους Αγ. Τόπους

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Κορίνθου στους Αγ. Τόπους

Επέστρεψαν αργά χθες το βράδυ, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, από την Ιερά Αποδημία στην Ιορδανία και τους Αγίους Τόπους ο Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος συνοδευόμενος από τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πέζο, Αιδεσ. π. Πέτρο Καγιούλη, π. Δημήτριο Στεργιόπουλο, π. Δημήτριο Ζούζια, π. Δημήτριο Τσιωτάκη, π. Παναγιώτη Αναστασόπουλο και τον Διάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά, και από ομάδα προσκυνητών από ολόκληρη την Κορινθία.

Εκτός από το πρόγραμμα των προσευχών και των ξεναγήσεων στα «Άγια Πατήματα», ο Σεβ. Μητροπολίτης μας και όλα τα μέλη της Ιεραποδημίας επισκέφθηκαν κατά χρονική σειρά την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018, τον Πατριαρχικό Επίτροπο στο Αμάν της Ιορδανίας Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρο, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής, συμμετέχοντες στην εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Τοπικής Εκκλησίας.

Την Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018, καθηκόντως τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο οποίος τους υποδέχτηκε στην Αίθουσα του Πατριαρχικού Θρόνου, τους καλωσόρισε στους Αγίους Τόπους και τους ομίλησε πνευματικώς, αναλύοντάς τους και τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα το Πατριαρχείο και τα Πανάγια Προσκυνήματα, ευχηθείς θερμώς να αποβεί άξια η «Ιερά Θεωρία» τους.

Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. Θεόφιλο, εκ μέρους των προσκυνητών, ευχαρίστησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας διαβεβαιώνοντάς Τον για την αγάπη και τον σεβασμό όλων προς το πρόσωπό Του και το «Τάγμα των Σπουδαίων», προσφέροντάς Του, ως ένδειξη τιμής, την «λογία» της Κορινθιακής Εκκλησίας κατά μίμηση της παραδόσεως που εγκαινίασε στην Τοπική μας Εκκλησία ο Απόστολός μας Άγιος Παύλος (Α΄ Κορ. ιστ’, 1-5), προς ενίσχυση των αναγκών του παλαιφάτου Πατριαρχείου, ενώ ο Μακαριώτατος ανταπέδωσε, δίδοντας ως ευλογία, εις μεν τον Ποιμενάρχη μας Αρχιερατικό Σταυρό και Εγκόλπιο, εις δε τους Κληρικούς και λαϊκούς αναμνηστικά του Πατριαρχείου.

Ύψιστη τιμή και ιδιαίτερη ευλογία, για ολόκληρη την Εκκλησία της Κορίνθου, απετέλεσε το γεγονός ότι την 26η Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος συμπλήρωσε δώδεκα (12) χρόνια δεξιάς οιακοστροφίας στο πηδάλιο της Αποστολικής μας Μητροπόλεως, ύψωσε ικετευτικά τα Αρχιερατικά χέρια του και ευχήθηκε υπέρ του εμπεπιστευμένου του Ποιμνίου, της Πατρίδας μας και της Εκκλησίας μας στον Φρικτό Γολγοθά, στον Πανάγιο Τάφο, στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ, στον Ιορδάνη ποταμό, στον Τάφο της Παναγίας μας και σε άλλους Αγίους Τόπους.

Είθε η Ιερά αυτή Αποδημία να αποτελέσει πνευματική ενίσχυση για τον σεπτό Ποιμενάρχη μας, ώστε να συνεχίζει απρόσκοπτα και για πολλά ακόμη έτη το πολυσχιδές έργο του στην Ιερά Μητρόπολή μας, αλλά και αφορμή για την αναζωπύρωση της πίστεως και του ένθεου αγώνα των Κληρικών και των πιστών Λαϊκών, που ακολούθησαν τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας στο Ιερό αυτό Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων