11/06/2019 11/06/2019 Την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 ώρα 09:00 π.μ., και υπό την Προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου θα πραγματοποιηθεί η 31η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ της Ι. Μητροπόλεώς Κορίνθουμε ομιλητή τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου και θέμα: «Το μυστήριο της Εκκλησίας σύμφωνα με...
11 Ιουνίου, 2019 - 13:47
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2019 - 13:48

31η Ιερατική Σύναξη στη Μητρ.Κορίνθου

Διαδώστε:
31η Ιερατική Σύναξη στη Μητρ.Κορίνθου

Την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 ώρα 09:00 π.μ., και υπό την Προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου θα πραγματοποιηθεί η 31η ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ της Ι. Μητροπόλεώς Κορίνθουμε ομιλητή τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου και θέμα: «Το μυστήριο της Εκκλησίας σύμφωνα με την εμπειρία και την διδασκαλία του Απ. Παύλου».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Το Ιερατικό Συνέδριο, εκτός από επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων του Σεβ. Ποιμενάρχου μας με τους Ιερείς για την ποικίλη δράση και την εξ αυτής ωφέλεια της Τοπικής μας Εκκλησίας με αναφορά σε θέματα Πνευματικής, Ποιμαντικής και Διοικητικής φύσεως, αποτελεί και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον συντονισμό και την επιτυχή έκβαση των Εκδηλώσεων «ΙΓ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2019», που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολή μας από την Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019, προς τιμήν του Προστάτου και εφόρου αυτής Αποστόλου των Εθνών Παύλου, του και Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κορίνθου, με την ευκαιρία της μνήμης Του την 29ην τρέχοντος μηνός. Ειδικότερα για εφέτος, που θα έχουμε την εξαίρετη ευλογία της υποδοχής και φιλοξενίας της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκουαπό την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους αναμένεται να είναι πανηγυρικότερος ο εορτασμός και αυξημένες οι διοργανωτικές υποχρεώσεις.  Επιπρόσθετα, θα συζητηθεί και ο τρόπος διεξαγωγής του καθιερωμένου πλέον διημέρου Παγκορινθιακού Προσκυνήματος στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας και στα λοιπά Σεβάσματα της Ιεράς Νήσου Τήνου, που εφέτος θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019, υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεώς μας.

Της Ιερατικής Συνάξεως θα προηγηθεί Θ. Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων