07/06/2022 08/06/2022 Η 37η Ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο υπό την Προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, την Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022 στις 09:00 π.μ. Ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του...
07 Ιουνίου, 2022 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2022 - 4:16

37η Ιερατική σύναξη της Ι.Μ. Κορίνθου για τα ΙΣΤ’ Παύλεια

Διαδώστε:
37η Ιερατική σύναξη της Ι.Μ. Κορίνθου για τα ΙΣΤ’ Παύλεια

Η 37η Ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο υπό την Προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, την Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022 στις 09:00 π.μ.

Ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαΐδης με θέμα: «Τα χαρίσματα και η ενότητα της Εκκλησίας κατά τον Απόστολο Παύλο».

Το Ιερατικό Συνέδριο, εκτός από διδαχή, επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων του Σεβασμιωτάτου με τους Ιερείς της Ι. Μητρόπολης , για την ποικίλη δράση και την εξ αυτής ωφέλεια της Τοπικής μας Εκκλησίας, αποτελεί και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για αναφορά σε θέματα Πνευματικής, Ποιμαντικής και Διοικητικής φύσεως, αλλά και κυρίως για τον συντονισμό, την υποδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου β’ και των Συνοδικών Αρχιερέων και γενικώς την επιτυχή έκβαση των Εκδηλώσεων «ΙΣΤ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2022», που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολή από την Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, προς τιμήν του Προστάτη και Εφόρου αυτής Αποστόλου των Εθνών Παύλου, του και Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κορίνθου, με την ευκαιρία της μνήμης Του την 29 ην τρέχοντος μηνός.

Επιπρόσθετα, θα συζητηθεί και ο τρόπος διεξαγωγής του καθιερωμένου πλέον διημέρου Παγκορινθιακού Προσκυνήματος στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας και στα λοιπά Σεβάσματα της Ιεράς Νήσου Τήνου, που εφέτος θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεώς μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων