19/01/2024 19/01/2024 Στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου στην Πουλίτσα Κορινθίας χθες, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, εκτός από τη Θεία Λειτουργία για τη μνήμη των Αγίων Ιεραρχών Αθανασίου του Μεγάλου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος εόρτασε και την πεντηκοστή (50η) επέτειο από την εις Διάκονον Χειροτονία του και συνεπώς τα πενήντα (50) χρόνια...
19 Ιανουαρίου, 2024 - 16:26

50 χρόνια εκκλησιαστικής διακονίας του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου

Διαδώστε:
50 χρόνια εκκλησιαστικής διακονίας του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου

Στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου στην Πουλίτσα Κορινθίας χθες, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, εκτός από τη Θεία Λειτουργία για τη μνήμη των Αγίων Ιεραρχών Αθανασίου του Μεγάλου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος εόρτασε και την πεντηκοστή (50η) επέτειο από την εις Διάκονον Χειροτονία του και συνεπώς τα πενήντα (50) χρόνια Εκκλησιαστικής διακονίας του στον αμπελώνα του Κυρίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου και Πνευματικός πατέρας της Ιεράς Μονής Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής, εκ μέρους και της Καθηγούμενης της Ιεράς Μονής Καλλινίκης Μοναχής, της Ιεράς Αδελφότητας και όλων των παρευρισκομένων, μεταξύ των οποίων ο Υφυπουργός κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο εορτάζων Δήμαρχος Βέλου-Βόχας κ. Αθανάσιος Μανάβης, ο επίσης εορτάζων Οφφικιάλιος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και παρασημοφορηθείς με τον Σταυρό του Αποστόλου Παύλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου κ. Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος μετά της συζύγου του κ. Ελένης, ο Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου κ. Χρήστος Πιέτρης, ο εκ των συχνών προσκυνητών της Ιεράς Μονής κ. Μιχαήλ Γλυνός μετά της μητρός του και άλλων προσκυνητών της Ιεράς Μονής, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο, για τα πενήντα (50) χρόνια της διακονίας του στην Εκκλησία μας, ο Θεός, δια του Αγίου Αθανασίου, να του χαρίζει υγεία, μακροημέρευση, πνευματική διαύγεια και να ορθοτομεί τον λόγον της αληθείας του Χριστού, όπως έπραξε και ο Άγιος Αθανάσιος.

Την επομένη το πρωί, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, και κατά την συνεδρία του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας οι Κληρικοί και Λαϊκοί υπάλληλοι των Γραφείων ετίμησαν τα πενήντα χρόνια της Εκκλησιαστικής διακονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου ψάλλοντας την φήμη του σε πολύ έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα και ευχόμενοι σ᾿ Αυτόν μήκος ειρηνικών ημερών με υγεία και δύναμη, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, των μελών του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Αιδεσ. Πρωτ. π. Παναγιώτου Θεοδώρου, Αιδεσ. π. Νικολάου Βαρδουνιώτη, κ. Κωνσταντίνας Σαρελάκου, Διευθύντριας Δ.Ο.Υ. Κορίνθου, κ. Πέτρου Θωμαΐδη, Δικηγόρου, κ. Αποστόλου Παπαφωτίου, και κ. Χρήστου Δροσοπούλου, Εκκλησιαστικών Συμβούλων.

Ο Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου έκπληκτος και εμφανώς πιο συγκινημένος απ’ όλους, αφού τους ευχαρίστησε θερμά για την ενθύμηση της επετείου του, τους απεκάλυψε ότι όλα αυτά τα 50 χρόνια αλλά και τα προηγούμενα της ζωής του ήταν «γεμάτα Θεό» ενώ τους παρακάλεσε να τον συγχωρήσουν για τις ανθρώπινες ατέλειές του και να προσεύχονται στον Πανάγαθο Κύριο και Θεό μας τον Εκκλησιαστικό και πνευματικό δόλιχο της Ιερωσύνης, που του χάρισε, ώστε και για όσα χρόνια του χαρίσει ακόμα «ἥδιστα να τα εκδαπανήσει και να εκδαπανηθεί» (πρβλ. Β΄Κορ, ιβ΄, 15) υπέρ της Εκκλησίας και του λατρευτού του Ποιμνίου ως και για την «καλήν απολογίαν» του και τα «Χριστιανά τέλη» της ζωής του!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων