24/01/2023 24/01/2023 Αγιασμό για την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης σημαντικών Κτιρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου τέλεσε την Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, στους χώρους του «Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών» της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Αγιασμός τελέστηκε παρουσία του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, των Κληρικών της πόλεως της...
24 Ιανουαρίου, 2023 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2023 - 15:28

Αγιασμός έναρξης εργασιών σε κτίρια της Ιεράς Μητρόπολεως Κορίνθου

Διαδώστε:
Αγιασμός έναρξης εργασιών σε κτίρια της Ιεράς Μητρόπολεως Κορίνθου

Αγιασμό για την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης σημαντικών Κτιρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου τέλεσε την Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, στους χώρους του «Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών» της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Αγιασμός τελέστηκε παρουσία του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, των Κληρικών της πόλεως της Κορίνθου, του Υφυπουργού κ. Νικολάου Ταγαρά, του Βουλευτού Κορινθίας κ. Κωνσταντίνου Κόλλια, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Χαριλάου Βυτινιώτη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργίου Οικονόμου, της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Αθηνάς Κόρκα και του Αστυνομικού Διευθυντού Κορινθίας κ. Χαράλαμπου Τετράδη.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι για πρώτη φορά, από τότε που διαποιμαίνει την Ιερά Μητρόπολή, έργα, που είχαν υποσχεθεί οι αρμόδιοι, δεν έμειναν στα χαρτιά και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση από σήμερα να τα βλέπουμε να ξεκινούν ως ώριμα και ενταγμένα σε αναπτυξιακά προγράμματα ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για:
1. Σημαντικές ανακαινίσεις δύο κτιρίων της Ιεράς Μητροπόλεως, στα οποία θα στεγαστούν το Εκκλησιαστικό Μουσείο και η Βιβλιοθήκη της,
2. την ανέγερση ισογείου οικοδομής για το «Γεύμα Αγάπης» του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, στον προαύλειο χώρο του Ι. Ναού,
3. την ανακαίνιση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ»,
4. την στήριξη και την ανακαίνιση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου,
5. την ανακαίνιση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκείου,
6. την στήριξη και ανακαίνιση του Ιερού Ναού Αγ. Τριάδος Αρχ. Σικυώνος,
7. ως και την διόλου ευκαταφρόνητη οικονομική ενίσχυση των Φιλανθρωπικών Δομών της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και την υποστήριξη των πνευματικών Εκδόσεών της από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, που πολύ νωρίς εντόπισε την ωριμότητα, την επιλεξιμότητα και την αρτιότητα των μελετών και τις ενέταξε ολοπρόθυμα στα αντίστοιχα Προγράμματα, ώστε σήμερα να αποτελούν υλοποιήσιμα σημαντικά έργα της Κορινθίας. Ο κ. Νίκας σεβόμενος το έργο και την προσπάθεια της Τοπικής Εκκλησίας, στήριξε με πολύ αγάπη και έμπρακτο ενδιαφέροντο πολυσχιδές έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς και προσωπικώς και με τα επιμέρους αρμόδια επιτελικά Γραφεία του ξεπέρασε όλα τα εμπόδια, ώστε να φτάσουμε στην σημερινή ημέρα που από τα λόγια περάσαμε στα έργα!

Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό κ. Νικόλαο Ταγαρά, ο οποίος με πολύ αγάπη για την Εκκλησία και το έργο της τόσο με την ιδιότητα του Υφυπουργού όσο και με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού, διέθεσε ολόκληρο το προσωπικό του Μελετητικού του Γραφείου για την εκπόνηση μελετών των έργων που από σήμερα ξεκινούν να υλοποιούνται και βοήθησε στην ένταξη και υλοποίηση τους.

Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τους: Βουλευτή κ. Κόλλια, για την παρουσία και την εν γένει συμπαράσταση, τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας κ. Τετράδη για την παρουσία του, τους υπευθύνους κατά χρονική σειρά Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Κορινθίας κ. Γκιολή, κ. Κόρκα και κ. Βυτινιώτη, καθώς και όλους τους υπαλλήλους της Π.Ε. Κορινθίας για την συνεισφορά τους, τους Μηχανικούς που εκπόνησαν τις μελέτες και όλους τους παρισταμένους για την παρουσία και την στήριξη τους ευχόμενος στους μειοδότες του Διαγωνισμού Μηχανικούς και Εργολάβους της Εταιρίας «Γ. ΜΑΡΑΣ & Χ. ΝΤΑΦΛΟΣ Ο.Ε.», που έχουν αναλάβει τις εργασίες, σύντομη και καλή αποπεράτωση αυτών!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων