13/09/2021 13/09/2021 Αγιασμό, με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022 του «Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών» της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, χθες Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο. Το «Εργαστήρι Εκκλησιαστικών Τεχνών» βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Απ. Παύλου και Αδειμάντου, στην Κόρινθο...
13 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:16

Αγιασμός στο “Εργαστήριο Εκκλησιαστικών Τεχνών” στη Μητρόπολη Κορίνθου

Διαδώστε:
Αγιασμός στο “Εργαστήριο Εκκλησιαστικών Τεχνών” στη Μητρόπολη Κορίνθου

Αγιασμό, με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022 του «Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών» της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, χθες Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Το «Εργαστήρι Εκκλησιαστικών Τεχνών» βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Απ. Παύλου και Αδειμάντου, στην Κόρινθο και στεγάζονται σε αυτό, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «ο Άγιος Λεωνίδης», αναγνωρισμένη από το Κράτος, τα Γραφεία του Συλλόγου Ιεροψαλτών του Νομού «ο Άγιος Κυριακός ο Υμνογράφος» και η Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας «ο Άγιος Λουκάς».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι είναι επιβεβλημένος ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων του Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών, γιατί στην Εκκλησία δεν μπορεί να αρχίζει τίποτα χωρίς την ευλογία του Θεού.

“Τα πάντα ξεκινούν από τον Θεό, με Αυτόν πορευόμαστε και σε Αυτόν αναπέμπουμε τις δεήσεις μας, καθώς Αυτός, εκτός όλων των άλλων, αποτελεί και πηγή έμπνευσης για κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα και στην συνέχεια εμείς οφειλετικώς Του την προσφέρουμε. Είναι δωρεά αντί δωρεάς, είναι αυτό που λέμε στην Θεία Λειτουργία «τὰσὰἐκτῶνσῶν» και «ὅτιπᾶσαδόσιςἀγαθὴκαὶπᾶν δώρημα τέλειονἄνωθένἐστι, καταβαῖνονἐκσοῦ τοῦ Πατρὸςτῶν φώτων». Η Εκκλησία, παρά το γεγονός ότι ο Θεός είναι Πνεύμα Τον λατρεύει και με αισθητά πράγματα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τίποτα δεν μπορεί να τελεσθεί χωρίς τις Εκκλησιαστικές Τέχνες,οι οποίες μετατρέπουν τους Ναούς μας από άψυχα κτίρια σε αρχιτεκτονήματα και καλλιτεχνήματα με τον δικό τους ξεχωριστό διάκοσμο και αισθητική”, ολοκλήρωσε ο Μητροπολίτης. 

Η Τοπική Εκκλησία της Κορίνθου κατέβαλε προσπάθειες για την δημιουργία, την ίδρυση και την λειτουργία της Σχολής των Εκκλησιαστικών Τεχνών, προκειμένου οι διδασκόμενοι τις Ιερές Τέχνες να κατανοήσουν το μέγεθος και την ποιότητα τους, να αντιληφθούν το πνεύμα της Εκκλησίας, που γλυκαίνει τις καρδιές και τον νου των Πιστών, αλλά και να έχουν Διπλώματα, αναγνωρισμένα από το Κράτος, ώστε να εξασφαλιστούν οι σπουδές τους.

Ολοκλήρωσε τον Αγιασμό ευχαριστώντας θερμά το Διδακτικό Προσωπικό, τους Υπευθύνους των Σχολών, τους Ιερείς και τους συντελεστές, οι οποίοι με πολύ αγάπη διακονούν ανιδιοτελώς τις Σχολές του «Εργαστηρίου Εκκλησιαστικών Τεχνών», προκειμένου μέσα από αυτές να αναδειχθούν πρόσωπα καταρτισμένα, που θα στελεχώσουν τους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής Περιφερείας Κορίνθου και θα προσφέρουν στην Τοπική και όχι μόνον Εκκλησία, ανταποδίδοντας την γνώση που απέκτησαν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων