18/01/2023 18/01/2023 Το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, εορτάζεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας η Σύναξη της Παναγίας της Παραμυθίας. Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, εντός του περιβόλου του Επισκοπείου, στην Κόρινθο, φυλάσσεται ακριβές αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνος Της, προερχόμενο εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αγίου Όρους. Εξ αυτής της αφορμής και με κάθε Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια,...
18 Ιανουαρίου, 2023 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2023 - 16:38

Αγρυπνία ενώπιον της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας στην Κόρινθο την Παρασκευή

Διαδώστε:
Αγρυπνία ενώπιον της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας στην Κόρινθο την Παρασκευή

Το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, εορτάζεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας η Σύναξη της Παναγίας της Παραμυθίας.

Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, εντός του περιβόλου του Επισκοπείου, στην Κόρινθο, φυλάσσεται ακριβές αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνος Της, προερχόμενο εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αγίου Όρους.

Εξ αυτής της αφορμής και με κάθε Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, θα τελεστεί την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 20:30, Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και θα επακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία στο προαναφερθέν Ιερό Παρεκκλήσιο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, «οι πιστοί Χριστιανοί συμμετέχοντες στην Ι. Αγρυπνία θα αποδώσουν δοξολογία στον Τρισάγιο Θεό και τιμή στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Παραμυθία, αποκομίζοντες ταυτόχρονα αγιασμό, ευλογία και «παρηγοριά» από το θαυματουργό Ι. Εικόνισμά Της, για τους εαυτούς τους και τους οικείους τους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων