23/01/2023 23/01/2023 Με Ιερά Αγρυπνία εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Συνάξεως της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας Βατοπαιδίου, ακριβές αντίγραφο της οποίας βρίσκεται στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, εντός του περιβόλου του Επισκοπείου, στην Κόρινθο. Την παραμονή της εορτής Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ....
23 Ιανουαρίου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2023 - 17:23

Αγρυπνία για τη Σύναξη της Παναγίας Παραμυθίας στην Αγ. Φωτεινή Κορίνθου

Διαδώστε:
Αγρυπνία για τη Σύναξη της Παναγίας Παραμυθίας στην Αγ. Φωτεινή Κορίνθου

Με Ιερά Αγρυπνία εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Συνάξεως της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας Βατοπαιδίου, ακριβές αντίγραφο της οποίας βρίσκεται στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, εντός του περιβόλου του Επισκοπείου, στην Κόρινθο.

Την παραμονή της εορτής Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου και πλαισιουμένου από Ιερείς της πόλεως της Κορίνθου και τους Διακόνους του. Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης επεσήμανε ότι η Παναγία μας, ως Μητέρα, είναι μέγα καταφύγιο που έχει την ιδιότητα και την ικανότητα να προστατεύει και να παρηγορεί τα παιδιά Της στις δύσκολες ώρες των δοκιμασιών.

Σήμερα λειτουργούμε στον Ι. Ναό της Αγίας Φωτεινής, που παλαιότερα υπήρξε ο Ναός όπου διδάσκονταν «Λειτουργική» οι μαθητές τις Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου και που έδωσε στην Κορινθία και στην Ελλάδα γενικότερα Επιστήμονες και Ιερείς όλων των βαθμίδων, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο της Εκκλησίας και είναι σαν να επιτελούν το έργο του Χριστού και της Παναγίας, δηλαδή, να παρηγορούν τους ανθρώπους τις ώρες των πειρασμών και των θλίψεων.

Οι καιροί που ζούμε χαρακτηρίζονται ως εποχή πειρασμών, θλίψεων, πόνου, ασθενειών, πολέμων και αιματοχυσιών, καιροί δύσκολοι και ανειρήνευτοι. Είναι μια εποχή που μας έχει καταθορυβήσει όλους. Είδαμε ανθρώπους να φεύγουν από την ζωή απαρηγόρητοι χωρίς να έχουν την δυνατότητα να λάβουν «το φάρμακο της αθανασίας», το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας, που μας καθιστά άτρωτους μπροστά όχι στο γεγονός του θανάτου αλλά στον θάνατο της ψυχής που μακράν του Θεού είναι αιώνιος και ονομάζεται από τους Πατέρες της Εκκλησίας κόλαση, σκότος και έρεβος. Σας προσκάλεσα εδώ όχι για να σας διδάξω αλλά για να διδαχθώ και εγώ μαζί σας από την μορφή της Μητέρας του Κυρίου μας και για να προσευχηθούμε σε Εκείνη, ώστε να μας χαρίσει ειρήνη και παρηγοριά.

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την σύντομη ομιλία του αναφερόμενος στα θαυμαστά γεγονότα που συνέβησαν στο Άγιον Όρος με το θαυματουργό Εικόνισμα της Παναγίας της Παραμυθίας και ευχαριστώντας τον Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Πανοσ. Αρχιμ. π. Εφραίμ, ο οποίος πάντοτε συνεισφέρει στο φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεως μας με αξιόλογες προσφορές προς ανάψυξη των αναξιοπαθούντων αδελφών μας. Μετά το πέρας του Εσπερινού συνεχίσθηκε η Ι. Αγρυπνία με την Ακολουθία του Όρθρου και την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία.

Την επομένη Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος λειτούργησε στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου στο χωριό Άγιος Βασίλειος Κορινθίας και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Δήμητρας Ταγαρά.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο π. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Δημήτριος Καρυοφιλλας και ο Διάκονος π. Χρήστος Χίλιας, ενώ παρευρέθηκαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Θεόκλητος Φραγκιουδάκης, Ηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας Βράχου Νεμέας, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ Βασίλειος Νανόπουλος και ο Βουλευτής Κορινθίας κ Κωνσταντίνος Κόλλιας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων