29/12/2023 29/12/2023 Ανακοινώνεται προς τους ευσεβείς Χριστιανούς ότι και φέτος την Πρωτοχρονιά, όπως κάθε χρόνο, θα τελεσθούν δύο (2) Θ. Λειτουργίες στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, προκειμένου να λειτουργηθούν όλοι, όσοι το επιθυμούν, συμπεριλαμβανομένων και των μοναχικών ατόμων, που αποτελούν πάντοτε προτεραιότητα για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο. Αναλυτικότερα, το βράδυ της Κυριακής,...
29 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2023 - 14:51

Αγρυπνία παραμονή της Πρωτοχρονιάς και Δοξολογία την Πρωτοχρονιά από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Διαδώστε:
Αγρυπνία παραμονή της Πρωτοχρονιάς και Δοξολογία την Πρωτοχρονιά από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Ανακοινώνεται προς τους ευσεβείς Χριστιανούς ότι και φέτος την Πρωτοχρονιά, όπως κάθε χρόνο, θα τελεσθούν δύο (2) Θ. Λειτουργίες στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, προκειμένου να λειτουργηθούν όλοι, όσοι το επιθυμούν, συμπεριλαμβανομένων και των μοναχικών ατόμων, που αποτελούν πάντοτε προτεραιότητα για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο.

Αναλυτικότερα, το βράδυ της Κυριακής, 31 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 20:30, θα τελεσθεί από τον Ποιμενάρχη η καθιερωμένη από χρόνων Ιερά Αγρυπνία για τα μοναχικά άτομα της πόλης, κατά την διάρκειά της οποίας θα λάβουν χώρα διαδοχικά ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ο Όρθρος της κατά σάρκα περιτομής του Κυρίου Ιησού Χριστού και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στο τέλος της οποίας θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της πίττας του Αγ. Βασιλείου, κατά το πατροπαράδοτο έθιμο. Η Ι. Αγρυπνία αναμένεται να τελειώσει περίπου ώρα 1:30 π.μ..

Το πρωί της Δευτέρας, 1 Ιανουαρίου 2024 και από ώρας 7:00 π.μ. θα ψαλλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η δεύτερη (2η) Θ. Λειτουργία, από τους πατέρες του Ι. Ναού. Περί δε τις 10:30 π.μ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος θα τελέσει την επίσημη Δοξολογία για την είσοδο του Νέου Πολιτικού Έτους 2024, στην οποία, κατά το πρωτόκολλο, θα παραστούν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του Τόπου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων