26/06/2022 26/06/2022 Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και στο πλαίσιο των «ΙΣΤ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2022» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022, η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν «πάντων των Αγίων Αποστόλων, συνεργών του Αποστόλου Παύλου, εις τον καταρτισμόν της εν Κορίνθω Αγίας Εκκλησίας», προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, πλαισιουμένου υπό πλειάδος...
26 Ιουνίου, 2022 - 11:14
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2022 - 10:45

Αγρυπνία προς τιμήν των συνεργών του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Αγρυπνία προς τιμήν των συνεργών του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και στο πλαίσιο των «ΙΣΤ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2022» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022, η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν «πάντων των Αγίων Αποστόλων, συνεργών του Αποστόλου Παύλου, εις τον καταρτισμόν της εν Κορίνθω Αγίας Εκκλησίας», προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, πλαισιουμένου υπό πλειάδος Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Στην Ι. Αγρυπνία τα Ιεροψαλτικά αναλόγια κόσμησαν ο Πρωτοψάλτης του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου κ. Αναστάσιος Γκιούλης και ο Λαμπαδάριος κ. Ιωάννης Λιούντρης.

Πριν την απόλυση της Ιεράς Αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος, οφειλετικά τιμούμε την σύναξη πάντων των Άγιων Αποστόλων, συνεργών του Αποστόλου Παύλου.

Ο Απόστολος Παύλος γράφει στην Α΄ προς Κορινθίους Επιστολή Του «Θεοῦ γάρ ἐσμεν συνεργοί·…» (Α΄ Κορ. γ΄,9) όλοι εμείς είμαστε συνεργοί του Θεού στο έργο της σωτηρίας των ανθρώπων. Οφείλουμε ως Χριστιανοί, όλα όσα διδαχθήκαμε από τους Αποστόλους να μην τα κρατάμε για τον εαυτό μας αλλά να τα μεταλαμπαδεύσουμε και στους αδελφούς μας, Χριστιανούς και μη, ώστε κανείς να μην μείνει εκτός νυμφώνος, δηλαδή, εκτός της σωτηρίας. Παράλληλα ο Απόστολος μας διδάσκει να προσέχουμε το σώμα μας γιατί, «τὸ σῶμα ὑμῶν ναὸς τοῦ ἐν ὑμῖν Ἁγίου Πνεύματός ἐστιν» (Α΄ Κορ. στ΄,19). Συνεργός του Θεού γίνεται αυτός που «δοξάζει» το σώμα του και αυτό συντελείται, όταν ο  βαπτισμένος στο Όνομα της Αγίας Τριάδος άνθρωπος αφήσει το Άγιο Πνεύμα να κατοικήσει εντός του. Επομένως, δεν μπορούμε να αφήνουμε το σώμα μας βορά στους δαίμονες, στα πάθη, στις πτώσεις και στις αμαρτίες μας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να μην σεβόμαστε και να μην τιμάμε το σώμα μας, δεν έχουμε το δικαίωμα να το φθείρουμε. 

Τιμούμε σήμερα τους Αγίους Αποστόλους, τους συνεργούς του Αποστόλου Παύλου, γιατί οικοδόμησαν και μεταποίησαν τα σώματα τους σε Ναούς του Αγίου Πνεύματος δίδοντας το παράδειγμα και σ’ εμάς να προσπαθούμε να παραμένουμε κατά χάριν άγιοι και πλήρεις Πνεύματος Αγίου!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχαριστώντας τους αγρυπνήσαντας πιστούς που με την παρουσία τους υποδήλωσαν την ευλάβειά τους στον Απόστολο Παύλο και στους συνεργούς Του Αγίους Αποστόλους αλλά και την υπακοή τους στα καλέσματα της Τοπικής Εκκλησίας, υπενθυμίζοντας τους ταυτόχρονα το υπόλοιπο πρόγραμμα για τα «ΙΣΤ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2022».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων