18/04/2022 18/04/2022 Το απόγευμα της Κυριακής, 18 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου. Στην σύντομη ομιλία του προς τους πιστούς ο Σεβ. Μητροπολίτης τόνισε ότι, ο Νυμφίος της Εκκλησίας Χριστός εξέρχεται σήμερα προκειμένου να συναντήσει τις ψυχές των Πιστών και να συνάψει μαζί...
18 Απριλίου, 2022 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2022 - 17:55

Ακολουθίες του Νυμφίου στην Κόρινθο και στο Λουτράκι

Διαδώστε:
Ακολουθίες του Νυμφίου στην Κόρινθο και στο Λουτράκι

Το απόγευμα της Κυριακής, 18 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Στην σύντομη ομιλία του προς τους πιστούς ο Σεβ. Μητροπολίτης τόνισε ότι, ο Νυμφίος της Εκκλησίας Χριστός εξέρχεται σήμερα προκειμένου να συναντήσει τις ψυχές των Πιστών και να συνάψει μαζί τους έναν πνευματικό γάμο, προκειμένου να σώσει τον άνθρωπο. Εφέτος, καθώς έχουμε δύο χρόνια να Τον συναντήσουμε λόγω των περιορισμών που μας επέβαλε η πανδημία, ας σκεφτούμε με πίστη και ταπείνωση τι μας προσέφερε Εκείνος και ας ελπίσουμε να μην μας εγκαταλείψει. Ας Τον παρακαλέσουμε να είναι κοντά μας στον πόνο, στην δυστυχία, στην φτώχια και στην μοναξιά μας και να είναι Αυτός ο συγκοιταζόμενος και συνανιστάμενος που θα γλυκαίνει και θα ευφραίνει τις καρδιές μας!

 

 

Το ίδιο απόγευμα και στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία του Νυμφίου.

Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στον Ιωσήφ τον Πάγκαλο ως προτύπωση και προεικόνιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστό καθώς και στο θαύμα της «ξηρανανθείσης συκής» ερμηνεύοντάς το μέσα από τον πατερικό λόγο του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στους Πιστούς να ζουν με αγνότητα και καθαρότητα βίου και να καρποφορούν καρπούς αρετών και μετανοίας, ώστε να εορτάσουν θεοφιλώς τα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου μας αλλά και να αξιωθούν του Παραδείσου, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων