08/07/2022 08/07/2022 Με την ευχή και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, πραγματοποιήθηκαν, για δεύτερη χρονιά, οι Απολυτήριες εξετάσεις του σχολικού έτους 2021-2022, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ» της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου. Επιθυμία του Σεβασμιωτάτου είναι η Ι. Μητρόπολη  να δίδει την δυνατότητα στους νέους, διδασκόμενοι από εξαιρετικούς καθηγητές, να σπουδάσουν και να κάνουν...
08 Ιουλίου, 2022 - 12:32
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2022 - 12:38

Απολυτήριες εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητρόπολης Κορίνθου

Διαδώστε:
Απολυτήριες εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μητρόπολης Κορίνθου

Με την ευχή και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, πραγματοποιήθηκαν, για δεύτερη χρονιά, οι Απολυτήριες εξετάσεις του σχολικού έτους 2021-2022, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ» της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου.

Επιθυμία του Σεβασμιωτάτου είναι η Ι. Μητρόπολη  να δίδει την δυνατότητα στους νέους, διδασκόμενοι από εξαιρετικούς καθηγητές, να σπουδάσουν και να κάνουν κτήμα τους την τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής, ώστε να αναπληρώσουν τα μεγάλα κενά των αναλογίων της τοπικής Εκκλησίας και γιατί όχι αργότερα και άλλων Ι. Μητροπόλεων.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022, στην Κροκίδειο Αίθουσα στην Κόρινθο και με την κατά νόμον παρουσία, εκλεκτών καθηγητών, οι οποίοι απετέλεσαν την συγκροτηθείσα, υπό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εξεταστική Επιτροπή αποτελούμενη εκ των κ. Αναστασίου Γκιούλη, προέδρου και Καλλιτεχνικού Διευθυντού της Σχολής, Καθηγητού και Πρωτοψάλτου του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου και των μελών, κ. Σπυρίδωνος Παυλάκη, καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής, Συνθέτου και Συγγραφέως, Διευθυντού του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι. Ναού Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Δημητρίου Μπαλαγεώργου, Διδάκτορος Θεολογίας και καθηγητού Βυζαντινής Μουσικολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Ιωάννου Τσούνη, καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής και Χοράρχου, κ. Αικατερίνης Σαβίνο, Διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου Πάρου, καθηγήτριας Βυζαντινής Μουσικής και κ. Κωνσταντίνου Ρουμπέκα, καθηγητού Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής, Πρωτοψάλτου και εκπαιδευτικού, ως εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στις εξετάσεις παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, ο καθηγητής της Σχολής, κ. Παναγιώτης
Καρανικόλας, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος, εξέφρασε την μεγάλη του χαρά, καθώς ο σκοπός της Σχολής για δεύτερη συνεχή χρονιά ευοδώνεται και οι νέοι Πτυχιούχοι ήδη εξυπηρετούν αναλόγια της τοπικής μας Εκκλησίας. Φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για την ευλογητή παρουσία τους στην Ι. Μητρόπολή μας και να εξάρει την σημαντική προσπάθεια των καθηγητών και των υποψηφίων, ευχόμενος οι νέοι Πτυχιούχοι να διέπονται από Εκκλησιαστικό φρόνημα και κυρίως Ιεροψαλτικό ήθος, ταπείνωση και υπακοή, κατά το Ἁγιογραφικόν «ὁ Θεὸς ὑπερηφάνοις ἀντιτάσσεται, ταπεινοῖς δὲ δίδωσι χάριν» (Ιακ. δ΄,6).

Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής έλαβαν οι κ. Μπαλωμένος Βασίλειος, Συνταξιούχος Αστυνομικός, π. Αναστάσιος Κοῒνης, προϊστάμενος τοῦ Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου, κ. Γεώργιος Ζουμπουρλής, ελεύθερος επαγγελματίας και ο κ. Άγγελος Σπηλιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος, εντυπωσιάζοντας με την άριστη επίδοσή τους. Στο τέλος των εξετάσεων ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Αναστάσιος Γκιούλης επεσήμανε την σημαντική προσπάθεια των καθηγητών και των υποψηφίων και ευχήθηκε στους νέους πτυχιούχους να έχουν καλή σταδιοδρομία στην διακονία του Ι. Αναλογίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων