10/07/2023 10/07/2023 Με την ευχή και την ευλογία του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, πραγματοποιήθηκαν, για τρίτη χρονιά, οι Απολυτήριες Εξετάσεις του διδακτικού έτους 2022-2023, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ» της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου. Επιθυμία του Σεβασμιωτάτου, να δίδει την δυνατότητα στους νέους μας, διδασκόμενοι από εξαιρετικούς καθηγητές, να σπουδάσουν και να κάνουν κτήμα τους την τέχνη...
10 Ιουλίου, 2023 - 12:54
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2023 - 12:44

Απολυτήριες Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Κορίνθου

Διαδώστε:
Απολυτήριες Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Κορίνθου

Με την ευχή και την ευλογία του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, πραγματοποιήθηκαν, για τρίτη χρονιά, οι Απολυτήριες Εξετάσεις του διδακτικού έτους 2022-2023, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ» της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου.

Επιθυμία του Σεβασμιωτάτου, να δίδει την δυνατότητα στους νέους μας, διδασκόμενοι από εξαιρετικούς καθηγητές, να σπουδάσουν και να κάνουν κτήμα τους την τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής, ώστε να αναπληρώσουν τα μεγάλα κενά των αναλογίων της τοπικής μας Εκκλησίας και γιατί όχι αργότερα και άλλων Ι. Μητροπόλεων.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2023, στην Κροκίδειο Αίθουσα, στην Κόρινθο, με την σεπτή παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς και την κατά νόμο παρουσία, εκλεκτών καθηγητών, οι οποίοι απετέλεσαν την συγκροτηθείσα, υπό του Υπουργείου Πολιτισμού, Εξεταστική Επιτροπή αποτελούμενη εκ των κ. Αναστασίου Γκιούλη, προέδρου και Καλλιτεχνικού Διευθυντού της Σχολής, Καθηγητού και Πρωτοψάλτου του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου και των μελών, κ. Σπυρίδωνος Παυλάκη, καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής, Συνθέτου και Συγγραφέως, Διευθυντού του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι. Ναού Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Γρηγορίου Αναστασίου, καθηγητού Θεολογίας και Διδάκτορος Βυζαντινής Μουσικολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Ιωάννου Τσούνη, καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής και Χοράρχου, κ. Αικατερίνης Σαβίνο, Διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου Πάρου, καθηγήτριας Βυζαντινής Μουσικής και κ. Κωνσταντίνου Ρουμπέκα, καθηγητού Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής, Πρωτοψάλτου και εκπαιδευτικού, ως εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού. Στις εξετάσεις παρευρέθησαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, και οι καθηγητές της Σχολής, κ. Παναγιώτης Καρανικόλας και κ. Χριστίνα – Παταπία Μήτρου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Αγάπιος, αφού μετέφερε τις ευχές και την πατρική ευλογία του Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, εξέφρασε την χαρά του, καθώς ο σκοπός της Σχολής για τρίτη συνεχή χρονιά ευοδώνεται και οι νέοι Πτυχιούχοι ήδη εξυπηρετούν αναλόγια της Τοπικής μας Εκκλησίας. Ευχαρίστησε τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για την παρουσία τους στην Ι. Μητρόπολή μας, τους Καθηγητές της Σχολής και τους υποψηφίους, οι οποίοι αρίστευσαν.

Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής έλαβαν οι κ. Σταύρος Λογοθέτης, ιδιωτικός υπάλληλος και πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κορίνθου και κ. Χρήστος Γεραρής απόφοιτος Λυκείου και υποψήφιος της Ιατρικής Σχολής, ενώ Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής έλαβε ο κ. Παναγιώτης Καρμόγιαννης, Συμβολαιογράφος και Υποθηκοφύλακας Ξυλοκάστρου.

Στο τέλος των εξετάσεων εκ μέρους της εξεταστικής επιτροπής ο κ. Σπυρίδων Παυλάκης, επεσήμανε την σημαντική προσπάθεια των καθηγητών και των υποψηφίων, και ευχήθηκε στους νέους πτυχιούχους να έχουν καλή σταδιοδρομία στην διακονία του Ι. Αναλογίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων