17/08/2021 17/08/2021 Την Κυριακή 15 Αυγούστου, στον Συνοικισμό της Κορίνθου και στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος και μίλησε στους Πιστούς  εστιάζοντας την προσοχή του στην αξία του Θεομητορικού Προσώπου και ιδιαιτέρως από τη στιγμή που συνειδητά η Παναγία μας επέλεξε τον δρόμο της υπακοής με το:...
17 Αυγούστου, 2021 - 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2021 - 15:08

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιωνία Κορίνθου

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιωνία Κορίνθου

Την Κυριακή 15 Αυγούστου, στον Συνοικισμό της Κορίνθου και στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος και μίλησε στους Πιστούς  εστιάζοντας την προσοχή του στην αξία του Θεομητορικού Προσώπου και ιδιαιτέρως από τη στιγμή που συνειδητά η Παναγία μας επέλεξε τον δρόμο της υπακοής με το: «Ιδού η δούλη Κυρίου· γένοιτό μοι κατά το ρήμα Σου», που είπε στον Αρχάγγελο κατά την ώρα του Ευαγγελισμού.

Έτσι η υπακοή της στο θέλημα του Θεού ανέδειξε αυτήν ικανή να προσφέρει τη σάρκα και το αίμα της στον Υιό και Λόγο του Θεού. Την αξίωσε να κρατήσει στην γαστέρα της σωματικώς το «πύρ της Θεότητος». Να θρέψει με το γάλα της «τον τροφέα της κτίσεως».  Να βαστάσει στην αγκαλιά της και να γλυκοφιλεί «τον βαστάζοντα πάντα». Αυτή έμαθε τις πρώτες λέξεις σ’ Εκείνον, που είναι η ενυπόστατος Σοφία, και σοφίζει τους ανθρώπους. Έμαθε τα πρώτα βήματα σ’ Εκείνον που αργότερα είπε: «Εγώ ειμί η οδός». Ονόμασε τον Θεό με την λέξη «τέκνον μου» και άκουσε από το στόμα Του την γλυκύτατη λέξη «μητέρα μου». Είναι αυτή, που ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου τη φροντίδα του Μονογενούς της Υιού, η οποία φροντίδα εξεδηλώθη ακόμα και κατά την ώρα του πάθους με μια μοναδική συμπεριφορά εκ μέρους της, ενώ υπεραλγούσε για το άδικο πάθος του Υιού της, εν τούτοις εσιώπα!

Για όλα αυτά είναι και η δύναμή της μεγάλη. Υπερέβαλε και αυτά ακόμη τα Αγγελικά Τάγματα. Η παρρησία της είναι ανώτερη και της παρρησίας των Αγίων, διότι οι Άγιοι είναι δούλοι και παρακαλούν τον Δεσπότη, ενώ εκείνη είναι «μήτηρ» και παρακαλεί τον Υιό της! Τούτου ένεκα η μεσιτική της πρεσβεία ποτέ δεν αστοχεί. Συμβαίνει όμως «υψώνουσα τας χείρας» εις πρεσβείαν αυτά κάποιες φορές να είναι άδεια από αγαθοεργίες και έργα μετανοίας ιδικά μας και να δυσκολεύουν την μεσιτεία της προς τον Υιό της, γι᾿ αυτό χρειάζεται εκ μέρους μας η υπακοή στους λόγους της: «ὅ,τι ἂν λέγῃ ὑμῖν, ποιήσατε.» (Ιω. β΄,5).

Ζούμε σε τραγικές ημέρες, τόνισε ο Θεοφιλέστατος, και τούτο οφείλετε στον καύσωνα της αμαρτίας, που έφερε όλα τα δεινά, που ζούμε. Αν επιθυμούμε να δροσιστεί η ζωή και ψυχή μας πρέπει να μετανοήσουμε με πράξεις και όχι με λόγια, ζώντας σύμφωνα με το Ευαγγέλιο.

Ολοκλήρωσε τον λόγο του μεταφέροντας τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και ευχήθηκε σε όλους η Παναγία Μητέρα μας να σκεπάζει, να προστατεύει, να ενισχύει όλους εμάς, το Έθνος και την Πατρίδα μας!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων