27/09/2023 27/09/2023 Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά στις 3 Οκτωβρίου του ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος εξαιτίας των καταστροφικών καταστροφών που έπληξαν τους τελευταίους μήνες τη χώρα μας.  Με τον τρόπο αυτό ο Ποιμενάρχης της Τοπικής Εκκλησίας της Κορίνθου συμπαρίσταται στους εμπερίστατους συμπατριώτες μας για τους οποίους και θα προσευχηθεί στον Προστάτη Άγιο Διονύσιο. Αναλυτικά η ανακοίνωση...
27 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:27
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2023 - 12:29

Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Κορίνθου εξαιτίας των καταστροφών που έπληξαν την χώρα μας

Διαδώστε:
Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Κορίνθου εξαιτίας των καταστροφών που έπληξαν την χώρα μας

Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά στις 3 Οκτωβρίου του ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος εξαιτίας των καταστροφικών καταστροφών που έπληξαν τους τελευταίους μήνες τη χώρα μας. 

Με τον τρόπο αυτό ο Ποιμενάρχης της Τοπικής Εκκλησίας της Κορίνθου συμπαρίσταται στους εμπερίστατους συμπατριώτες μας για τους οποίους και θα προσευχηθεί στον Προστάτη Άγιο Διονύσιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κορίνθου: 

“Ανακοινώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ημέρα κατά την οποίαν άγει τα ονομαστήριά του, δεν θα εορτάσει, λόγω των παντοειδών φονικών καταστροφών (πυρκαϊές, πλημμύρες) που εσχάτως έπληξαν την Χώρα μας.

Στο Παρεκκλήσιο (εντός του Μητροπολιτικού ενδιαιτήματος) του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, εν στενώ κύκλω, μετά των συνεργατών και των οικείων του θα προσφέρει την Αναίμακτον Ιερουργίαν στον Τρισάγιον Θεόν εις τιμήν και μνήμην του Προστάτου του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, και «εις βοήθειαν πάντων των ευσεβών και Ορθοδόξων Χριστιανών», ιδιαιτέρως των πλημμυροπαθών και των εμπεριστάτων συμπατριωτών μας ως και υπέρ του εμπεπιστευμένου του Ποιμνίου σε καιρούς «τρικυμισμένους».

Ευχαριστεί τους αγίους Αρχιερείς και τους Πιστούς για την προθυμία τους να πληροφορηθούν τα των ονομαστηρίων του και να συνεορτάσουν μαζί του, γεγονός το οποίον ενισχύει και στηρίζει αυτόν στην Αρχιερατική του διακονία και ευχαριστών εύχεται όπως Κύριος ο Θεός ημών, δια πρεσβειών του Ιερομάρτυρος προστάτου του, αγιάζῃ, σκέπη, ενδυναμοί τους σεπτούς Ποιμένας αγίους Αδελφούς του, ώστε να κατευθύνουν ασφαλώς τον Λαό του Θεού «εις νομάς σωτηρίους»”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων