19/07/2021 19/07/2021 Αρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε το Σάββατο, 17 Ιουλίου, στην Γυναικεία Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου Γερανείων Ορέων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, τον οποίο πλαισίωσαν ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης και ο Αρχιδιάκονος π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.   Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος τέλεσε το διετές Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της...
19 Ιουλίου, 2021 - 15:57
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2021 - 14:53

Διετές Μνημόσυνο Μακαριστού Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου Μαρμαρινού

Διαδώστε:
Διετές Μνημόσυνο Μακαριστού Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου Μαρμαρινού

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε το Σάββατο, 17 Ιουλίου, στην Γυναικεία Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου Γερανείων Ορέων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, τον οποίο πλαισίωσαν ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης και ο Αρχιδιάκονος π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.

 

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος τέλεσε το διετές Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Αρχιμ. κυρού Νεκταρίου (κατά κόσμον Κυριάκου) Μαρμαρινού, του από Πρωτοσυγκέλλων της Ιεράς Μητροπόλεως και εκ των Κτιτόρων της ως άνω Ιεράς Μονής. Στο λόγο του προς την Ιερά Αδελφότητα και τους ευσεβείς προσκυνητές, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος επεσήμανε, ότι δεν υπάρχει Ιερά Ακολουθία ή Μυστήριο, που να μην δοξολογείται το όνομα του Τριαδικού Θεού. Το όνομα του Θεού ευλογείται από εκείνους οι οποίοι Τον πίστεψαν και Τον ακολούθησαν και αφού πρώτα έλαβαν το βάπτισμα, κατά την εντολή Του, έλαβαν και τον προορισμό να κηρύξουν τον Θεό στα πέρατα του κόσμου.

Δεν αρκεί κάποιος απλά να βαπτιστεί, αλλά πρέπει στη συνέχεια και να πιστέψει και να αφήσει τη ζωή του στα χέρια του Θεού «πᾶσαν τήνζωήν ἡμῶν Χριστῷ τῷ Θεῷ παραθώμεθα…», καθώς μόνο Εκείνος πραγματικά γνωρίζει τι συμφέρει την ψυχή μας.

 

«Η φύση του ανθρώπου, μετά την πτώση των Πρωτοπλάστων, ρέπει προς την αμαρτία. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει αμαρτήσει και να μην έχει πικράνει τον Θεό, γι’ αυτό εμείς οι ιερωμένοι πρέπει να αποτελούμε παράδειγμα για τους άλλους ανθρώπους, να μετανοούμε για τις αμαρτίες μας, να τηρούμε τον λόγο Του και να κηρύσσουμε με το παράδειγμά μας, αλλά και να πράττουμε αυτά που γράφει ο Απ. Παύλος: «Μνημονεύετε τῶν ἡγουμένων ὑμῶν, οἵτινες ἐλάλησαν ὑμῖν τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ, ὧν ἀναθεωροῦντες τὴν ἔκβασιν τῆς ἀναστροφῆς μιμεῖσθε τὴν πίστιν» (Ἑβρ. ιγ΄ 7). Να θυμόμαστε και να φέρνουμε στον νου μας όλα όσα μας δίδαξαν οι Πατέρες της Εκκλησίαςμας, να εξετάζουμε τον τρόπο με τον οποίο έζησαν και μας δίδαξαν και να τους μιμούμαστε στις αρετές τους και κυρίως στην πίστη τους, γιατί η πίστη είναι αυτή που μεταβάλει τον άνθρωπο και τον κάνει ενάρετο. Οφείλουμε λοιπόν να βαδίζουμε στα᾿ χνάρια των Αγίων, αλλά και αυτών που ακολούθησαν τα᾿ χνάρια των Αγίων και με την βιωτή μας να προτρέπουμε τα πνευματικά μας παιδιά να οδηγούνται προς την πίστη και την πνευματικότητα, διότι αυτό είναι το μυστικό προς την αιώνια Βασιλεία και όχι οι υλικές απολαβές, που ίσως αναμένουν να τους κληροδοτήσουμε. Τα κηρύγματα και οι συμβουλές του μακαριστού Γέροντα Νεκταρίου, ήταν θεωρώ προς αυτή την κατεύθυνση και τόσο οι Μοναστικές Αδελφότητές όσο και τα πολλά πνευματικά του παιδιά, που, κατά τα 76 χρόνια που τον αξίωσε ο Θεός να είναι ρασοφόρος, απέκτησε, οφείλουν να τηρούν αυτές εξ ονόματός του. Με καλές πράξεις και ελεημοσύνες να ικετεύουν τον Θεό να τον συγχωρήσει και να τον αξιώσει του Παραδείσου. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!»

Επιστρέφοντας από την Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Λουτρακίου, όπου ασπάστηκε το απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας, και συνομίλησε με την Ηγουμένη Γερόντισσα Παρασκευή και τους ευλαβείς προσκυνητές.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων