28/11/2022 28/11/2022 Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ιερού Ναού και τους Διακόνους του, την Κυριακή ΙΓ’ Λουκά. Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επίσημη Δοξολογία για την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης. Στη Δοξολογία συμμετείχαν ο υφυπουργός κ....
28 Νοεμβρίου, 2022 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2022 - 14:25

Δοξολογία για την Εθνική Αντίσταση από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Διαδώστε:
Δοξολογία για την Εθνική Αντίσταση από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ιερού Ναού και τους Διακόνους του, την Κυριακή ΙΓ’ Λουκά. Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επίσημη Δοξολογία για την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης.

Στη Δοξολογία συμμετείχαν ο υφυπουργός κ. Χρίστος Δήμας, ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Ψυχογιός, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αθηνά Κόρκα, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης, ο Λιμενάρχης Κορινθίας υποπλοίαρχος κ. Παναγιώτης Κοντός και εκπρόσωποι Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών.

Ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε στο εκκλησίασμα την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, υπό του ιδίου, την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου με αφορμή την μνήμη του μεγάλου Αποστολικού πατρός Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου Επισκόπου Κορίνθου. Στον ως άνω Ι. Ναό υπάρχει αφιερωμένο κλίτος προς τιμήν του Αγίου και θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα εκ των Ιερών Λειψάνων Του. Η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί και σε ανάμνηση της επετείου Ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου (26-11-2006), καθώς και της πρώτης του Θείας Λειτουργίας ως Μητροπολίτη Κορίνθου (29-11-2006).

Επίσης, ο Μητροπολίτης Κορίνθου ενημέρωσε για την διεξαγωγή της 38ης Ιερατικής Συνάξεως, την ίδια ημέρα και στον ως άνω Ιερό Ναό, με θέμα: «Η πνευματική υποστήριξη στην σύγχρονη κοινωνία» και ομιλητή τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη, Δ/ντη του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος κατευθύνει την σειρά της θεματικής ενότητας «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα (Εξομολογητική)» στην οποία εφέτος εκπαιδεύονται οι Κληρικοί μας, ώστε να ενημερωθούν αυτοί σε θέματα βιοηθικής και πνευματικής υποστηρίξεως της σύγχρονης κοινωνίας.

Είμαστε υποχρεωμένοι, επεσήμανε ο Ποιμενάρχης, να προτρέπουμε και να κατευθύνουμε τους Ιερείς μας, ώστε να επιμορφώνονται, να γνωρίζουν και να νουθετούν με αγάπη και αληθινές προθέσεις το ποίμνιό τους, ώστε η Εκκλησία μας να μην μένει πίσω στις σύγχρονες «προκλήσεις».

Η Εκκλησία δεν διώχνει κανέναν, έχει ρόλο σωστικό για όλους τους ανθρώπους και αγαπητικό προς αυτούς. Μπορεί να μισεί την αμαρτία όχι όμως τους αμαρτωλούς και όπως ο Κύριος τονίζει στο Ιερό Ευαγγέλιο του: «οὐ γὰρ ἦλθον καλέσαι δικαίους, ἀλλὰ ἁμαρτωλοὺς εἰς μετάνοιαν.» (Ματθ. Θ΄,13).

Εκείνο όμως που χρήζει ερεύνης και έντονου προβληματισμού, τόσο εσωτερικού όσο και σε επίπεδο κοινωνίας, είναι ότι στις μέρες μας η αμαρτία έγινε προσόν και η μετάνοια αμαρτία. Γι’ αυτόν τον λόγο προγραμματίζουμε τις Ιερατικές Συνάξεις και μεριμνούμε για την σωστή ενημέρωση των ιερέων μας, ώστε με τις πρεσβείες του Αγίου Διονυσίου και με την βοήθεια έγκριτων επιστημόνων να πορεύεται η Τοπική μας μας με αγάπη προς τον άνθρωπο και να ανθίσταται στους παντοειδείς εχθρούς Της, που αποτελούν εχθρούς και του ανθρώπου.

 

         

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων