25/05/2020 25/05/2020 Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Κυριακή του Τυφλού, 24 Μαΐου 2020 πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ιερού Ναού.  Στον κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις δύσκολες ημέρες, που αντιμετωπίσαμε ως Εκκλησία, κατά την περίοδο των «κλειστών» Ναών, ενώ παράλληλα έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για...
25 Μαΐου, 2020 - 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2020 - 14:49

Δοξολογία για την Γενοκτονία των Ποντίων στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Δοξολογία για την Γενοκτονία των Ποντίων στην Κόρινθο

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Κυριακή του Τυφλού, 24 Μαΐου 2020 πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ιερού Ναού.  Στον κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις δύσκολες ημέρες, που αντιμετωπίσαμε ως Εκκλησία, κατά την περίοδο των «κλειστών» Ναών, ενώ παράλληλα έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο λειτουργίας των Ι. Ναών, για τον τρόπο με τον οποίο θα τελούνται εφεξής τα Ιερά Μυστήρια, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και για τον τρόπο με τον οποίο θα εορταστεί εφέτος η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα, στην Μητροπολιτική Περιφέρεια.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη επίσημη Δοξολογία για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου και με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχου Κορινθίας κ. Α. Γκιολή, του Δημάρχου Κορινθίων κ. Β. Νανόπουλου, του Αστυνομικού Διευθυντού
Κορινθίας κ. Χαρ. Τετράδη και των Στρατιωτικών Αρχών.

Την ίδια ημέρα και στον Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου Λαύκας Κορινθίας λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Ο Θεοφιλέστατος στηριζόμενος στην Ευαγγελική περικοπή της Στ΄ Κυριακής από το Πάσχα ομίλησε περί της θεραπείας των ψυχικών οφθαλμών τόσο του εκ γενετής τυφλού της περικοπής όσο και των ανθρώπων γενικώς, οι οποίοι οφείλουν να καθαρίσουν την ψυχή τους από τα πάθη για να δουν τον Θεό, σύμφωνα με τον Μακαρισμό «Μακάριοι οἱ καθαροί τῇ καρδίᾳ ὅτι αὐτοί τόν Θεόν ὄψονται» (Ματθ. ε’, 8) στην δε παρούσα ζωή «δι᾽ ἐσόπτρου» (Α΄ Κορ. ιγ’, 12), στην δε αιωνιότητα «καθώς ἐστι» (Α΄ Ιω. γ, 3). Ολοκλήρωσε την ομιλία του μεταφέροντας τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Διονυσίου, ευχόμενος προς όλους να αξιωθούν να δουν τον Χριστό, αφού πρώτα έχουν καθαρίσει τα μάτια της ψυχής τους από την αμαρτία και τα πάθη!

Εκ μέρους του Εφημερίου, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού αλλά και των κατοίκων της κώμης ο θεολόγος κ. Φώτιος Παπαγεωργίου προσφώνησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο άγιο Κεγχρεών προσφέροντάς του ως ενθύμιο της πρώτης παραστάσεως στον Ι. Ναό του χωριού τους το βιβλίο του WILLIAM MILLER « Η Φραγκοκρατία στην Ελλάδα, 1204-1566».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων