23/09/2019 23/09/2019 Την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Ιερέως Δημητρίου Παπανικολάου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αλαμάνου Κορινθίας. Στον Επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στο μέγα της Ιεροσύνης υπούργημα και στην Σταυροαναστάσιμη πορεία της διακονίας ενός Ιερέως, που εργάζεται άοκνα, με αγάπη και ταπεινότητα στον αμπελώνα του...
23 Σεπτεμβρίου, 2019 - 13:07

Εκδημία ιερέως Δημητρίου Παπανικολάου

Διαδώστε:
Εκδημία ιερέως Δημητρίου Παπανικολάου

Την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Ιερέως Δημητρίου Παπανικολάου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αλαμάνου Κορινθίας.

Στον Επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στο μέγα της Ιεροσύνης υπούργημα και στην Σταυροαναστάσιμη πορεία της διακονίας ενός Ιερέως, που εργάζεται άοκνα, με αγάπη και ταπεινότητα στον αμπελώνα του Κυρίου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, εξ αφορμής της εκδημίας ενός ακόμη ιερέως της Ι. Μητροπόλεώς και σχεδόν «απολογητικά» προς τους Χριστιανούς του, αναφέρθηκε στο πανελλήνιο πλέον πρόβλημα των κενών Ενοριών, που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, καθώς η αναπλήρωση αυτών από νέους Κληρικούς καθίσταται από δύσκολη έως αδύνατη, λόγω και της σχετικής νομοθετικής ρυθμίσεως, σύμφωνα με την οποία οι Εφημεριακές θέσεις, που δίδονται πλέον από την Πολιτεία στις Ι. Μητροπόλεις, δεν επαρκούν ούτε κατ’ ελάχιστον.

Ο μακαριστός π. Δημήτριος Παπανικολάου γεννήθηκε το 1928, υπήρξε έγγαμος Ιερεύς και πατέρας δύο (2) παιδιών. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό τον Φεβρουάριο του 1994 και υπηρέτησε ως Εφημέριος σε Ενορίες της Μητροπολιτικής Περιφερείας μας αναλώνοντας «εαυτόν» υπέρ της δόξης του Θεού και της διακονίας του Ποιμνίου των Ενοριών του με τελευταία αυτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πιτσαδεΐκων, από την οποία και συνταξιοδοτήθηκε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων