02/01/2024 02/01/2024 Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο εκκλησίαστηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023. Την διακονία του Ι. Άμβωνος ανέλαβε ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητρόπολης Κορίνθου και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου κ. Πέτρος Θωμαΐδης, ο οποίος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή ερμηνεύοντας την προφητεία για τον Τίμιο Πρόδρομο...
02 Ιανουαρίου, 2024 - 16:22
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2024 - 16:01

Εκκλησιασμός του Μητροπολίτη Διονύσιου στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Εκκλησιασμός του Μητροπολίτη Διονύσιου στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο εκκλησίαστηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023.

Την διακονία του Ι. Άμβωνος ανέλαβε ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητρόπολης Κορίνθου και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου κ. Πέτρος Θωμαΐδης, ο οποίος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή ερμηνεύοντας την προφητεία για τον Τίμιο Πρόδρομο «φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ…» (Μαρκ. α’,3).

Όπως επεσήμανε, η φράση αυτή έχει παρεξηγηθεί, αφού στην καθομιλουμένη εννοούμε μια φωνή που δεν ακούγεται και δεν την υπολογίζει κανείς. Όμως η προφητεία εννοεί την φωνή που φτάνει και ακούγεται δυνατά ακόμα και μέσα στην έρημο. Ποιος ή ποιοι είναι η έρημος; Ο κάθε ένας από εμάς προσωπικά, όταν ζει μακριά από τον Θεό, όταν ο εγωισμός του τον έχει κάνει να απομακρύνεται και από τους ανθρώπους.

Ο Πρόδρομος με το κήρυγμά Του φτάνει μέχρι την έρημη χώρα της ψυχής του καθενός και καλεί τον απομονωμένο άνθρωπο σε μετάνοια, αλλαγή σκέψης και τρόπου, που αντιμετωπίζει τα πράγματα και την ζωή. Η πρόσκληση του Προδρόμου είναι να εγκαταλείψει την έρημη χώρα και να ετοιμάσει τον δρόμο για τον Κύριο.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πέτρος Θωμαΐδης, σε λίγες ώρες θα εισέλθουμε στο νέο πολιτικό έτος, δεν έχει σημασία που ο χρόνος θα αλλάξει, αλλά έχει σημασία να αλλάξουμε όλοι μας, μέσα από την μετάνοια μας, γι’ αυτό και παρακάλεσε τον Σεβαμιώτατο Ποιμενάρχη μας να δεηθεί, ώστε να εγκολπωθούμε όλοι το μήνυμα του Προδρόμου και να αποτελέσουμε για τον κόσμο την χαρμόσυνη είδηση!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων