11/12/2021 12/12/2021 Εκοιμήθη σήμερα Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021, ο Πρωτοπρεσβύτερος κυρός Μιχαήλ Αντωνόπουλος, Εφημέριος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους. Η εξόδιος Ακολουθία του π. Μιχαήλ θα ψαλλεί την Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021, στις 11:30 στον Κοιμητηριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κιάτου...
11 Δεκεμβρίου, 2021 - 22:21
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2021 - 0:40

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Αντωνόπουλος

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Αντωνόπουλος

Εκοιμήθη σήμερα Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021, ο Πρωτοπρεσβύτερος κυρός Μιχαήλ Αντωνόπουλος, Εφημέριος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους.

Η εξόδιος Ακολουθία του π. Μιχαήλ θα ψαλλεί την Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021, στις 11:30 στον Κοιμητηριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κιάτου Κορινθίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως αναφέρει τα εξής:

Μετά λύπης αγγέλλεται στο πλήρωμα της Κορινθιακής Εκκλησίας ότι σήμερα Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021, εξεδήμησε εις Κυριόν, ασθενών από τον Covid-19, ο Πρωτ/ρος κυρός Μιχαήλ Αντωνόπουλος, Εφημέριος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το έτος 1944. Διάκονος χειροτονήθηκε την 21ην-12ου-1976 στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο και Πρεσβύτερος την 2αν-1ου-1977 στον Ι. Ναό Αγίας Μαρίνης Βέλου υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Παντελεήμονος Καρανικόλα. Ήταν πατέρας πέντε τέκνων. Διακόνησε στις Ενορίες Γκούρας, Πουλίτσας, Κοιμήσεως Θεοτόκου Κιάτου, Γελινιατίκων και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου, ενώ διετέλεσε επί σειρά ετών ως Θεολόγος-Καθηγητής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Διακρινόταν για την πραότητά, τον ησύχιο και τον ευγενικό του χαρακτήρα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας πληροφορηθείς την εκδημία του π. Μιχαήλ εξέφρασε την λύπη του ενώ μετέβη στην Ι. Μονή Αναστάσεως του Χριστού Λουτρακίου όπου ομού μετά του Θεοφ. Πρωτοσυγκέλλου Επισκόπου Κεγχρεών και των πατέρων της Μονής ετέλεσαν Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού!

Η εξόδιος Ακολουθία του π. Μιχαήλ θα ψαλλεί την Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021, στις 11:30 στον Κοιμητηριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κιάτου Κορινθίας, ενώ από το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία. Ανακοινώνεται ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού (Covid-19).

Ας είναι η μνήμη του αιωνία!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 

Από την πλευρά του ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «πενθεί και προσεύχεται για την ψυχή του π. Μιχαήλ».

Αναλυτικά, το μήνυμα της ενορίας αναφέρει τα εξής:

Η ενορία της Μεταμόρφωσεως πενθεί και προσεύχεται για την ψυχή του π. Μιχαήλ.
Οι συνεργάτες του στο Ναό και όσοι τον γνωρίζαμε θα τον θυμόμαστε ως ένα φιλήσυχο και φιλήρεμο ιερέα, μορφωμένο όσο πολύ λίγοι, γεμάτο ενέργεια που ήξερε ότι “κρείττον σιωπάν ή λαλείν μάτην”. Αγαπούσε την άθληση και είχε ιδιαίτερη αγάπη και λατρεία στην Ελληνική γλώσσα.
Ακολουθεί απόσπασμα Αγίου Ευαγγελίου και το «Δι ευχών» όπως μόνο αυτός ήξερε να λέει από τη Θεία Λειτουργία των Εισοδίων της Θεοτόκου του περασμένου Νοεμβρίου. Συγκινούνταν πάντα σε κάθε Άγια λέξη του Ευαγγελίου!
Την ευχή του να χουμε και ας θυμηθούμε να βάλουμε όλοι μας σήμερα, αύριο και μεθαύριο την ψυχή του στην προσευχή μας υπέρ αναπαύσεως…

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων