16/06/2022 16/06/2022 Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος μετέβη στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών και στον Ι. Ναό Αγίων Θεοδώρων και Αγίου Λαζάρου όπου τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του αοιδίμου Κορινθίου Επιχειρηματία Νικολάου Κοντονή, συζύγου της πρώην Αντινομάρχου Κορινθίας κ. Άννας Κοντονή, την Τετάρτη, 15 Ιουνίου. Ο Σεβασμιώτατος είχε την κυριαρχική άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος...
16 Ιουνίου, 2022 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2022 - 13:22

Εξόδιος Ακολουθία Μακαριστού Νικόλαου Κοντονή

Διαδώστε:
Εξόδιος Ακολουθία Μακαριστού Νικόλαου Κοντονή

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος μετέβη στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών και στον Ι. Ναό Αγίων Θεοδώρων και Αγίου Λαζάρου όπου τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του αοιδίμου Κορινθίου Επιχειρηματία Νικολάου Κοντονή, συζύγου της πρώην Αντινομάρχου Κορινθίας κ. Άννας Κοντονή, την Τετάρτη, 15 Ιουνίου.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την κυριαρχική άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β’ και πλαισιώθηκε από τους Αιδεσ. Πρωτ/ρους π. Βασίλειο Χρυσόπουλο, π. Γεώργιο Ζολοτένκο και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως π. Δαμασκηνό Γεννηματά,

Στον επικήδειο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον καλό και ευγενικό χαρακτήρα του εκλεκτού επιχειρηματία της Κορινθίας επισημαίνοντας την προσφορά του στην Τοπική Εκκλησία ως κτήτορα του Παρεκκλησίου της Αγίας Τριάδος, στο Μελίσσι Κορινθίας γι’ αυτό και εδεήθη με τα λόγια της οπισθάμβωνου ευχής «ἁγίασον τοὺς ἀγαπῶντας (την δημιουργία και) τὴν εὐπρέπειαν τοῦ οἴκου σου».

Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του, ενώ στην σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του ευχήθηκε υγεία και παρηγοριά. Στην Εξόδιο Ακολουθία παρέστησαν Πολιτικοί και Τοπικοί Άρχοντες της Κορινθίας.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο επί των τάφων των, αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου του Παρασκευαΐδου, του εκ των προκατόχων του, Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού, και πάντων των εν τω κοιμητηρίω αναπαυομένων Αρχιεπισκόπων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων