19/08/2021 19/08/2021 Την Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος μετέβησαν στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου, όπου και ετέλεσαν την Εξόδιο Ακολουθία της αοιδίμου Ελένης Ταγαρά, μητρός του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικολάου Ταγαρά. Στον επικήδειο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο μυστήριο του θανάτου, που...
19 Αυγούστου, 2021 - 22:15
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2021 - 21:46

Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Ελένης Ταγαρά

Διαδώστε:
Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Ελένης Ταγαρά

Την Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος μετέβησαν στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου, όπου και ετέλεσαν την Εξόδιο Ακολουθία της αοιδίμου Ελένης Ταγαρά, μητρός του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικολάου Ταγαρά.

Στον επικήδειο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο μυστήριο του θανάτου, που όσο εξοικειωμένος και να είναι κάποιος μαζί του, δεν παύει να προξενεί φόβο, θλίψη και πόνο.  Ωστόσο η Εκκλησία μας με την Νεκρώσιμο Ακολουθία, τους ψαλμούς και τα Αγιογραφικά Αναγνώσματα, καλλιεργεί την ελπίδα και την παρηγοριά ως «αντίβαρα» στα αρνητικά συναισθήματα.

Στην συνέχεια σκιαγράφησε το παράδειγμα της θανούσης με το Ευαγγελικό «ἐκγὰρ τοῦ καρποῦ τὸ δένδρονγινώσκεται» (Ματθ. ιβ΄,33) επισημαίνοντας ότι “υπήρξε καλή μητέρα, η οποία προσέφερε στην Κοινωνία ως ευσκιόφυλλο δέντρο πλούσιους «καρπούς» με πρώτον εσάς κ. Υπουργέ, που εκτός από καλός Χριστιανός και συνάνθρωπος, αγαπάτε και τον Τόπο σας και με «όχημα» τα αξιώματα, τα οποία διαδοχικά λάβατε, εκκινώντας από Πρόεδρος της Κοινότητας, για να εξελιχθείτε στη συνέχεια σε Νομάρχη, Βουλευτή και Υπουργό προσφέρατε και συνεχίζετε αόκνως να προσφέρετε στην Κορινθία μας και στους Χριστιανούς μας.

Η ταπεινότητα μου, ως Μητροπολίτης αυτής της Ιστορικής και Αποστολικής Μητροπόλεως, της Κορίνθου και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος άγιος Κεγχρεών, κρίναμε απαραίτητο να βρεθούμε σήμερα κοντά σας και να προσευχηθούμε για την μητέρα σας και για όλους εσάς, και να την προπέμψουμε λέγοντας της ότι την αξίωσε ο Θεός να δει εξελισσόμενη την οικογένειά της, να φύγει πλήρης ημερών, αλλά και με χριστιανική καρτερία και αξιοπρέπεια να αντιπαλαίσει την ασθένεια της, που την έκανε τελικά να καταλήξει στα χέρια του Θεού.

Γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι του Χιλιομοδίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής και του Νομού μας την βοήθεια σας στα έργα της Μητροπόλεως μας και αυτή την στιγμή θέλω να δηλώσω ότι αυτό το έργο σας είναι αποτέλεσμα και της ανατροφής, που σας έδωσε η μακαριστή μητέρα σας και γι’ αυτό να στέκετε πάντοτε υπερήφανος για αυτή”.

Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Θεός να της χαρίσει τον Παράδεισο και ζωή την αιώνιο, στους δε «οικογενείς», τα παιδιά και τα εγγόνια της παρηγοριά και θέληση να συνεχίσουν εις μνήμη της να επιτελούν έργα αγαθά και ευάρεστα «Θεώ και ανθρώποις»!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων