19/09/2022 19/09/2022 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκείου την Εξόδιο Ακολουθία, ως εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, της αοιδίμου Βασιλικής Καρπούζη, μητέρας του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και πρώην Νομικού Συμβούλου της Ιεράς Μητρόπολης κ. Γρηγορίου Καρπούζη. Στον επικήδειο του ο άγιος Κεγχρεών αναφέρθηκε στον...
19 Σεπτεμβρίου, 2022 - 15:54
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2022 - 15:56

Εξόδιος Ακολουθία της Μακαριστής Βασιλικής Καρπούζη

Διαδώστε:
Εξόδιος Ακολουθία της Μακαριστής Βασιλικής Καρπούζη

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκείου την Εξόδιο Ακολουθία, ως εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, της αοιδίμου Βασιλικής Καρπούζη, μητέρας του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και πρώην Νομικού Συμβούλου της Ιεράς Μητρόπολης κ. Γρηγορίου Καρπούζη.

Στον επικήδειο του ο άγιος Κεγχρεών αναφέρθηκε στον θάνατο ως λυπηρό κατ’ άνθρωπον γεγονός, καθώς με την Ανάσταση του Κυρίου μας έπαψε να είναι τόσο φοβερός και τρομακτικός. Με την παρακοή των πρωτοπλάστων η ανθρωπότητα υπέστη το ολίσθημα της απομακρύνσεως απ’ τον Θεό με αποτέλεσμα τον θάνατο.

Όλοι οι άνθρωποι, δίκαιοι ή αμαρτωλοί, που έζησαν προ Χριστού, βρίσκονταν στην κατάσταση του Άδου, δηλαδή, στην αναμονή για την έλευση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Με την Ανάσταση του Χριστού ο θάνατος είναι πορεία από «λυπηρότερα εις τα θυμηδέστερα», πέρασμα από αυτή την ζωή στην άλλη, μια μετάβαση από την στρατευομένη στην θριαμβεύουσα Εκκλησία.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε πλήρως το μυστήριο του θανάτου, γι’ αυτό δοξάζουμε τον Θεό γιατί μας έδωσε την δυνατότητα να γνωρίζουμε ότι δεν οδηγούμαστε στο άγνωστο αλλά οδεύουμε προς την θριαμβεύουσα Εκκλησία. Με αυτή την πίστη στην αιωνιότητα, στις επαγγελίες και στις υποσχέσεις που έδωσε ο Ιησούς Χριστός φεύγει κάθε Χριστιανός απ’ αυτή την ζωή, έχοντας εκπληρώσει το έργο του στους χρόνους που του έδωσε ο Θεός, ελπίζοντας να τύχει ψυχικής ανέσεως εκεί που θα βρεθεί.

Με αυτές τις σκέψεις προπέμπουμε σήμερα την αδελφή μας Βασιλική και ευχόμαστε τόσο εκ μέρους του σεπτού Ποιμενάρχου μας,που ανειλημμένες υποχρεώσεις τον εμπόδισαν να βρίσκεται σήμερα εδώ, όσο και πάντων ημών, να έχει καλή ανάπαυση, ο Θεός να της χαρίσει την Βασιλεία Του και να απολαμβάνει αιωνίως την μακαριότητα.Στα παιδιά και τους οικείους της ευχόμαστε να έχουν την ευχή της και να ζήσουν έτη πολλά με υγεία σωματική και ψυχική!Ας είναι αιωνία η μνήμη της!.

Στην Ιερά Ακολουθία παραβρέθηκαν οι Υφυπουργοί κ. Νικόλαος Ταγαράς και κ. Χρίστος Δήμας, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος και η πρώην Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Άννα Κοντονή.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων