20/01/2023 20/01/2023 Την Εξόδιο Ακολουθία του αοιδίμου Σωκράτους Μπούλιαρη, υιού του π. Παρασκευά Μπούλιαρη, Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου Ισθμίας τέλεσε σήμερα Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος υπό πλειάδος Ιερέων, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Κοκκωνίου.  Στον επικήδειο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επεσήμανε ότι «πριν από λίγες ημέρες εορτάσαμε την...
20 Ιανουαρίου, 2023 - 15:55
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2023 - 15:41

Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Σωκράτη Μπούλιαρη

Διαδώστε:
Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Σωκράτη Μπούλιαρη

Την Εξόδιο Ακολουθία του αοιδίμου Σωκράτους Μπούλιαρη, υιού του π. Παρασκευά Μπούλιαρη, Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου Ισθμίας τέλεσε σήμερα Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος υπό πλειάδος Ιερέων, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Κοκκωνίου. 

Στον επικήδειο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επεσήμανε ότι «πριν από λίγες ημέρες εορτάσαμε την Θεία Επιφάνεια και την Ενανθρώπιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο Οποίος ήλθε προκειμένου «δι’ ἡμᾶς τοὺς ἀνθρώπους καὶ διὰ τὴν ἡμετέραν σωτηρίαν», να λάβουμε παρηγορία, να υπερνικήσουμε τον θάνατο και να γίνουμε ουρανοπολίτες, μεθιστάμενοι εκ της γης στον ουρανό.

Σήμερα η Εκκλησία μας προετοιμάζεται να εορτάσει την Παναγία μας, υπό την ιδιότητα της ως «Παραμυθία», δηλαδή, ως παρηγορήτριας του κόσμου. Παρηγορεί η Θεοτόκος τους Πιστούς για όλα τα ανθρώπινα προβλήματα με μέγιστο το του θανάτου. Αν δεν κατανοήσουμε αυτές τις Θεολογικές και Δογματικές αλήθειες της Πίστεώς μας, θα παραμένουμε απαρηγόρητοι μπροστά στον θάνατο, που θα μεταβάλλεται σε τραγωδία.

Ο Χριστός, απευθυνόμενος προς τους Μαθητές Του μετά την Ανάσταση, η πρώτη λέξη που τους είπε ήταν το «Χαίρετε» εννοώντας να έχετε χαρά γιατί Εγώ νενίκηκα τον θάνατο και δι’ Εμού μπορείτε να τον νικήσετε κι εσείς, ακολουθώντας τα ίχνη Μου και βαδίζοντας τον δρόμο που Εγώ βάδισα, δηλαδή, τον δρόμο της Αγάπης, της Πίστεως και της Ελπίδος στον Τριαδικό Θεό.

Και είναι όντως πολύ όμορφο να έχουμε σ’ αυτόν τον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο τη Μάνα Παναγία Παρηγορήτρια, που στην αγκαλιά Της μπορεί να ηρεμεί, να γαληνεύει και να παρηγορείται όλος ο κόσμος.

«Ὄντως φοβερώτατον, τὸ τοῦ θανάτου μυστήριον», όμως με την ελπίδα της αιωνίου ζωής και Παρηγορήτρια την Παναγία μας μπορούμε και να το ξεπεράσουμε και να έλθει μέσα μας ακόμη και η χαρά, όσο και αν φαίνεται βαρύ και ασήκωτο το πένθος για την απώλεια του «όποιου» αδελφού μας, καθώς «προσδοκούμε ἀνάστασιν νεκρῶν καὶ ζωὴν τοῦ μέλλοντος αἰῶνος», αφού ο Κύριος Ανέστη εκ νεκρών και χάρισε «τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωήν». 

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε η ψυχή του μακαριστού Σωκράτη να βρει ανάπαυση στην Βασιλεία των Ουρανών και η Παναγία μας να παρηγορεί τον Ιερέα πατέρα του και την Πρεσβυτέρα μητέρα του, την σύζυγο, τα παιδιά του και τα αδέρφια του!

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων