24/06/2019 24/06/2019   Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσαν ταυτόχρονα Αρχιερατικές Θ. Λειτουργίες στον Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Αρχαίας Κορίνθου και στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεγχρεών αντιστοίχως, όπου και κήρυξαν την επίσημη Εκκλησιαστική έναρξη των Εκδηλώσεων των «ΙΓ′ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019». Διαβάστε αναλυτικά...
24 Ιουνίου, 2019 - 13:39
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2019 - 13:46

Έναρξη των «ΙΓ′ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019»

Διαδώστε:
Έναρξη των «ΙΓ′ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019»

 

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσαν ταυτόχρονα Αρχιερατικές Θ. Λειτουργίες στον Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Αρχαίας Κορίνθου και στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεγχρεών αντιστοίχως, όπου και κήρυξαν την επίσημη Εκκλησιαστική έναρξη των Εκδηλώσεων των «ΙΓ′ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Στον λόγο του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου της ιστορικής πόλεως της Αρχαίας Κορίνθου, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε αρχικά στην εορτή των Αγίων Πάντων και περιέγραψε τον τρόπο μέσα από τον οποίο οι πιστοί με συνεχείς πνευματικούς αγώνες μπορούν να καταστούν κι αυτοί άγιοι. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον βίο και το έργο του Αποστόλου Παύλου καθώς και στις δυσκολίες, που αντιμετώπισε κατά την παραμονή του στην πόλη της Κορίνθου, ως προς την διάδοση του Ευαγγελίου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ολοκλήρωσε την ομιλία του απευθύνοντας ευχές στους παριστάμενους πιστούς και προσκαλώντας τους να τιμήσουν τον Μέγα Απόστολο Παύλο με την συμμετοχή τους σε όλες τις Εκκλησιαστικές και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις των «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019».

Την πρώτη Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην ιστορική έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κεγχρεών, της οποίας τον τίτλο φέρει, τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, όπου και ομίλησε στους πιστούς αναφερόμενος στην κοινή εορτή Πάντων των Αγίων και στο συναξάρι της ημέρας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιστορικότητα και σημαντικότητα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κεγχρεών της και «μικρά Εκκλησία» όπως ελέγετο, καθώς μέσα από το βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων και την προς Ρωμαίους Επιστολή του Απ. Παύλου είναι γνωστή στα πέρατα της οικουμένης τόσο αυτή όσο και ο γόνος αυτής Αγία Φοίβη η Διάκονος της Κεγχρεών Εκκλησίας, η οποία «προστάτις πολλῶν ἐγενήθη καὶ αὐτοῦ ἐμοῦ» (Ρωμ. ιστ΄, 1) όπως γράφει ο Απόστολος Παύλος. Ο Εφημέριος του Ι. Ναού Πανοσ. Αρχιμ. π. Μακάριος Μπογιατζόγλου, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των Ενοριτών του, προσφώνησε τον Θεοφιλέστατο, ο οποίος και ανταπέδωσε ευχαριστίες και ευχές όπως, με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου μας, να εορτάσουν και να αποδώσουν την τιμή και την ευγνωμοσύνη τους, στον προστάτη μας Απόστολο Παύλο, μέσω της συμμετοχής τους, στις Εκκλησιαστικές και Εορταστικές Εκδηλώσεις των «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019».             

          

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων