15/10/2021 17/10/2021 Με αφορμή την 15η επέτειο χειροτονίας σε Μητροπολίτη του Σεβ. Ποιμενάρχου Κορίνθου κ. Διονυσίου, την Παρασκευή στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, τέλετηκε Θεία Λειτουργία. Κατά τη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, τον Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Πέτρος Καγιούλης και ο Αρχιδιάκονος π. Δαμασκηνός Γεννηματάς. Το Ιεροψαλτικό Αναλόγιο διακόνησαν ο...
15 Οκτωβρίου, 2021 - 16:02
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2021 - 19:13

Η Επέτειος Χειροτονίας του Μητροπολίτη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Επέτειος Χειροτονίας του Μητροπολίτη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Με αφορμή την 15η επέτειο χειροτονίας σε Μητροπολίτη του Σεβ. Ποιμενάρχου Κορίνθου κ. Διονυσίου, την Παρασκευή στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, τέλετηκε Θεία Λειτουργία.

Κατά τη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, τον Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Πέτρος Καγιούλης και ο Αρχιδιάκονος π. Δαμασκηνός Γεννηματάς. Το Ιεροψαλτικό Αναλόγιο διακόνησαν ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και υπεύθυνος του Γραφείου Γάμων της Μητροπόλεως Κορίνθου, ο Αιδεσ. π. Δημήτριος Μπαλλάς, Εκκαθαριστής της Μητροπόλεως και ο κ. Ιωάννης Ρούκης, Εκκλησιαστικός Υπάλληλος.

Εν μέσω Κληρικών και λαϊκών συνεργατών του στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, μοναζουσών εκ του Ι. Ησυχαστηρίου «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Μαψού Κορινθίας και των παρατυχόντων ευσεβών Χριστιανών, ο σεπτός Ποιμενάρχης μίλησε ανασύροντας από την μνήμη του τις ημέρες της εκλογής και της προ δεκαπέντε ετών χειροτονίας του.

 

Αναφέρθηκε, επί λέξει, στον «σταυρό», που καλείται να «σηκώσει» ο Αρχιερέας, ως διάδοχος των Αποστόλων και συνεπώς και του ίδιου του Χριστού. Επεσήμανε την ευθύνη που αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης ως προς το Ποίμνιο του. Ευθύνη με την οποία επιτέλεσε ο Προκάτοχός του κυρός Παντελεήμων (Καρανικόλας) το Μητροπολιτικό του έργο που κλήθηκε και συνεχίζει να καλείται καθημερινά, να επιτελέσει και ο ίδιος ως «κρίκος» μιας αλυσίδας, που εκκινά από τους Αγίους Αποστόλους και φτάνει μέχρι τις μέρες μας και θα συνεχίζεται έως συντελείας των αιώνων δια της Αποστολικής Διαδοχής, ώστε να βεβαιώνεται η ρήση του Αποστολικού Πατρός «όπου ο Επίσκοπος εκεί και η Εκκλησία».

Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τους παρακάλεσε να εύχονται και να προσεύχονται στον Κύριό να του δίδει υπομονή, αντοχή, θέληση, υγεία και πίστη σταθερή και ακμαία προκειμένου να σηκώνει τον «σταυρό» της Αρχιερωσύνης προκειμένου να διαποιμαίνει τον Λαό του Θεού, ώστε όταν έλθει η ώρα να παραστεί προ του φοβερού βήματος του Κυρίου, να δώσει την «καλήν απολογίαν» και να τύχει του Παραδείσου με όλο το Ποίμνιο, για το οποίο ζει και υπέρ του οποίου εκδαπανάται.

Εκ μέρους όλων προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη της Κορίνθου ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ευχαριστώντας τον για την πατρική αγάπη, με την οποία περιβάλλει Κλήρο, Μοναστικές Αδελφότητες και Λαό, ευχόμενος έτη πολλά και καλά γεμάτα από τις χάρες του Δωρεοδότη Θεού!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων