24/05/2021 24/05/2021 Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο λειτούργησε χθες Κυριακή, 23 Μαΐου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τον Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά. Παρέστησαν δε συμπροσευχόμενοι ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλειος Νανόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Κόρκα και ο Διοικητής της Σχολής Μηχανικού Ταξίαρχος Λεωνίδας Παπαλεωνίδας....
24 Μαΐου, 2021 - 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2021 - 14:59

Επιμνημόσυνη δέηση και δοξολογία για τη γενοκτονία των Ποντίων

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση και δοξολογία για τη γενοκτονία των Ποντίων

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο λειτούργησε χθες Κυριακή, 23 Μαΐου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τον Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά. Παρέστησαν δε συμπροσευχόμενοι ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλειος Νανόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Κόρκα και ο Διοικητής της Σχολής Μηχανικού Ταξίαρχος Λεωνίδας Παπαλεωνίδας.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και πριν τελέσει την επιμνημόσυνη δέηση και τη Δοξολογία για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο σεπτός Ποιμενάρχης ομίλησε αναλύοντας την Ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στην θεραπεία του Παραλύτου. Στην απόκριση του Παραλύτου «ἄνθρωπον οὐκ ἔχω» (Ἰωάν. ε΄,7) ο Κύριος μας, με την ενανθρώπιση Του, έγινε Αυτός ο Άνθρωπος, που αναζητούσε ο Παράλυτος, αλλά και όλοι οι ενδεείς, οι έχοντες ανάγκη και σωματικής και ψυχικής θεραπείας. Έγινε ο «Άνθρωπος», που χαρίζει σε όλους τους ανθρώπους, παρηγοριά, συντροφιά, ανακούφιση, θεραπεία, Ζωή και Ανάσταση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε «στα θλιβερά γεγονότα της Γενοκτονίας των Ποντίων, στον τρόπο με τον οποίο δοκιμάστηκαν οι αδελφοί μας, στα δεινά που υπέστησαν και στην ιερή υποχρέωση μας να γνωρίζουμε την Ιστορία μας, να μην την λησμονούμε και να μην την παραφράζουμε βεβηλώνοντας τους αγώνες των προπατόρων μας. Την Γενοκτονία των Ποντίων, όσο και να επιθυμούν κάποιοι «δικοί» μας ιστορικοί να υποτιμήσουν ή και να αμφισβητήσουν, ήρθε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ερντογάν να επιβεβαιώσει λέγοντας το θλιβερό: «οι θάλασσες σας είναι γεμάτες από τα κόκκαλα των προγόνων σας», αποδεικνύοντας ότι η «Γαλάζια Θάλασσα και Πατρίδα», που ονειρεύεται, είναι κατακόκκινη από το ηρωικό αίμα των προγόνων μας, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των αδελφών μας των Πόντιων, που παρέμειναν εδραίοι στα ιδεώδη του Έθνους μας και στην Χριστιανική Πίστη!». Ολοκληρώνοντας, προέτρεψε τους παρισταμένους να προσεύχονται υπέρ αναπαύσεως των ψυχών, όσων έχασαν τις ζωές τους, στους αγώνες αυτούς!

Ακολούθως, μετέβησαν άπαντες στο Μαυσωλείο, στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ι. Ναού, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων