20/01/2020 20/01/2020 Εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, παραμονή της εορτής των Αγίων Ιεραρχών ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος μετέβη στην Ι. Μονή Αγίου Αθανασίου, στην Πουλίτσα Κορινθίας, όπου και χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Γέροντας της Ι....
20 Ιανουαρίου, 2020 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2020 - 14:39

Επισκ. Κεχρεών: “Να μην παρασύρεστε από κάθε λογής διδασκαλίες”

Διαδώστε:
Επισκ. Κεχρεών: “Να μην παρασύρεστε από κάθε λογής διδασκαλίες”

Εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, παραμονή της εορτής των Αγίων Ιεραρχών ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος μετέβη στην Ι. Μονή Αγίου Αθανασίου, στην Πουλίτσα Κορινθίας, όπου και χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Γέροντας της Ι. Μονής Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» και Ιερείς της Μητροπόλεως. Στον λόγο του ο Επίσκοπος Κεγχρεών αναφέρθηκε κυρίως στον βίο του Αγίου Αθανασίου και στους αγώνες του για την αλήθεια της πίστεώς μας, ώστε να ονομάζεται «στύλος» της Εκκλησίας, καύχημά Της, «βράχος αδιάσειστος». Ο Θεοφιλέστατος παρότρυνε τους πιστούς να μην παρασύρονται από κάθε λογής διδασκαλίες, ξένες προς την Ορθόδοξη πίστη μας, αλλά να μνημονεύουν«τῶν ἡγουμένων αὐτῶν, οἵτινες ἐλάλησαν αὐτοίς τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ» (πρλβ. Εβρ. ιγ΄, 7), και να μιμούνται την πίστη τους, τηρούντες επ᾿ ακριβώς την προτροπή του Απ. Παύλου «στήκετε, καὶκρατεῖτετὰς παραδόσεις ἃς ἐδιδάχθητε» (Β΄Θεσσ. β΄, 15). Ολοκληρώνοντας μετέφερε τις ευλογίες του Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου, ο οποίος ευρίσκετο στην Κύπρο, και ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά και σωτήρια!

Την επομένη το πρωί, Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Αγάπιος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου στη Τιτάνη Κορινθίας, όπου και ομίλησε στους ευσεβείς πιστούς για τον Μέγα Άγιο Αθανάσιο, ο οποίος δοκιμάστηκε «ως χρυσός εν χωνευτηρίῳ» (Σοφ. Σολ. γ΄,6) και έγινε ακόμα πιο λαμπρός και φωτεινός, ώστε να φωτίζει διαχρονικά τους πιστούς και να τους οδηγεί στην αλήθεια. Ολοκληρώνοντας, και αφού μετέφερε τις ευλογίες του Μητροπολίτου μας κ. Διονύσιου, προέτρεψε τους πιστούς να κρατήσουν την «δάδα» της πίστεως αναμμένη και να την μεταλαμπαδεύσουν στις επόμενες γενιές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων