18/04/2022 18/04/2022 Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου χοροστάτησε και τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2022, ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Ο Θεοφιλέστατος στον λόγο του ερμήνευσε την Ευαγγελική περικοπή επισημαίνοντας ότι, σήμερα επιτελείται υπό του Κυρίου ένας θρίαμβος σε σχήμα πρωθύστερον, αφού προλαμβάνει, με...
18 Απριλίου, 2022 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2022 - 16:46

Επίσκοπος Κεγχρεών: Να προσφέρουμε την καρδιά μας καιόμενη

Διαδώστε:
Επίσκοπος Κεγχρεών: Να προσφέρουμε την καρδιά μας καιόμενη

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου χοροστάτησε και τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2022, ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

Ο Θεοφιλέστατος στον λόγο του ερμήνευσε την Ευαγγελική περικοπή επισημαίνοντας ότι, σήμερα επιτελείται υπό του Κυρίου ένας θρίαμβος σε σχήμα πρωθύστερον, αφού προλαμβάνει, με την είσοδό Του στην αγία πόλη και την υποδοχή που Του επεφύλαξαν, την Ανάσταση Του.

Εισέρχεται ο Κύριος ως θριαμβευτής και νικητής της φθοράς και του θανάτου αφού προηγουμένως είχε αναστήσει τον τετραήμερο Λάζαρο, γεγονός το οποίο φανερώνει την εξουσία του Χριστού όχι μόνο στον θάνατο αλλά και στην φθορά.

Ό, τι γράφεται στο Ιερό Ευαγγέλιο δεν είναι ένα απλό ιστορικό γεγονός ή απλά η βιογραφία του Ιησού Χριστού. Πίσω από οτιδήποτε μαρτυρείται στο Άγιο Ευαγγέλιο υπάρχει κάτι ωφέλιμο για τους Πιστούς.

Ωφελούμαστε από την ποικιλόμορφη εκδήλωση αγάπης, προς το πρόσωπο του Κυρίου, από τον Λάζαρο και τις αδελφές του Μάρθα και Μαρία και παραδειγματιζόμαστε, καθώς έτσι θέλει ο Θεός να Τον αγαπάμε.

Εκδηλώνουμε την αγάπη μας με το να ακούμε τον λόγο Του, να Τον διακονούμε μέσω της διακονίας των εμπερίστατων αδελφών μας και να προσφέρουμε την καρδιά μας καιόμενη, όπως ακριβώς προσέφερε το μύρο η Μαρία.

Επίσης, να υποδεχθούμε τον Βασιλέα Χριστό και να τον ενθρονίσουμε στην καρδιά μας με τα βάΐα των φοινίκων, δηλαδή, τα σύμβολα της νίκης έναντι των παθών και των αμαρτιών μας και με κλάδους ελαίας, σύμβολα ειρήνης.

Με αυτόν τον τρόπο θα πορευθούμε και θα εορτάσουμε την Ανάσταση αλλά και ολόκληρη η ζωή μας θα είναι μια διαρκής νίκη έναντι των αδυναμιών μας, κάτι που ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους Πιστούς μεταφέροντας και τις ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων