28/02/2020 28/02/2020 Γίνεται γνωστό ότι το εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής και ώρα 18:30’, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ο Σεβ. Μητροπολίτης  κ. Διονύσιος θα τελέσει τον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό, τον γνωστό από την Εκκλησιαστική παράδοση ως «ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ», κατά τον οποίο λαμβάνει χώρα η τελετή της αλληλοσυγχώρησης, προκειμένου να εισέλθουμε οι Χριστιανοί...
28 Φεβρουαρίου, 2020 - 16:07
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2020 - 14:36

Εσπερινός της συγγνώμης στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Εσπερινός της συγγνώμης στην Κόρινθο

Γίνεται γνωστό ότι το εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής και ώρα 18:30’, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ο Σεβ. Μητροπολίτης  κ. Διονύσιος θα τελέσει τον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό, τον γνωστό από την Εκκλησιαστική παράδοση ως «ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ», κατά τον οποίο λαμβάνει χώρα η τελετή της αλληλοσυγχώρησης, προκειμένου να εισέλθουμε οι Χριστιανοί στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής με καθαρή συνείδηση, ειρηνικοί και συμφιλιωμένοι με τους αδελφούς μας, αλλά και για να προετοιμασθούμε ψυχικά, και να αγωνισθούμε πνευματικά, ώστε να εορτάσουμε φιλόθεα και θεάρεστα τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου μας. Κατά την διάρκεια αυτού του Εσπερινού ο σεπτός Ποιμενάρχης θα ομιλήσει με θέμα: «Μεγάλη Τεσσαρακοστή, η μητέρα της σωτηρίας μας».

Δραττόμενοι της ευκαιρίας ενημερώνουμε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ι. Μητροπόλεως μας ότι καθ’ όλες τις Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ώρα 18:30’, στον Καθεδρικό Ι.  Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελείται ο, από την Εκκλησιαστική τάξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προβλεπόμενος, Κατανυκτικός Εσπερινός. Στους Κατανυκτικούς αυτούς Εσπερινούς, όπως κάθε χρόνο, πλαισιωμένος από τους Ιερείς της πόλεως Κορίνθου, προΐσταται ο Σεβ.  Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ενώ προσκεκλημένοι έγκριτοι ομιλητές θα αναπτύσσουν θέματα πνευματικής οικοδομής προς ενδυνάμωση και ψυχική ωφέλεια των πιστών.

Καλούνται οι Χριστιανοί μας να μετέχουν στις Κατανυκτικές αυτές εσπερινές προσευχητικές Συνάξεις για την πνευματική τους οικοδομή και την ενίσχυση εκ του Τρισαγίου Θεού στον ένθεο αγώνα τους.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων