12/02/2021 12/02/2021 Στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος λειτούργησε την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, τιμώντας έτσι την εορτή της μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους.  Ο σεπτός Ποιμενάρχης ομιλών αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο και στα φρικτά βασανιστήρια, που υπεβλήθη ο γηραιός Άγιος Χαράλαμπος, υπομένοντάς τα με μεγάλη καρτερικότητα και πίστη,...
12 Φεβρουαρίου, 2021 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2021 - 14:32

«Έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να έχουν τα πάντα για πάντα….»

Διαδώστε:
«Έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να έχουν τα πάντα για πάντα….»

Στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος λειτούργησε την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, τιμώντας έτσι την εορτή της μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους. 

Ο σεπτός Ποιμενάρχης ομιλών αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο και στα φρικτά βασανιστήρια, που υπεβλήθη ο γηραιός Άγιος Χαράλαμπος, υπομένοντάς τα με μεγάλη καρτερικότητα και πίστη, καθώς και στα θαύματα που επιτελούσε και επιτελεί λυτρώνοντας πάμπολλες φορές τους Χριστιανούς και την Πατρίδα μας από τις λοιμικές νόσους.

Παράλληλα και εξ αφορμής της τρέχουσας επικαιρότητος με τις συνεχείς καταγγελίες για κακοποιήσεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τόνισε ότι όσοι κατέχουν θέσεις, αξιώματα, χρήματα, ζουν με την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να έχουν τα πάντα και για πάντα. Όμως, αρκεί μια στιγμή αδυναμίας για να χάσουν τον έλεγχο και η παντοειδής εκμετάλλευση των αδυνάτων, να οδηγήσει στην καταστροφή. Ο μόνος δρόμος προς την σωτηρία και του δράστη και του θύματος είναι η πίστη στον Θεό. Η Χριστιανική Διδασκαλία είναι η πλέον αγαπητική προσέγγιση στις διαπροσωπικές σχέσεις και ένας βαθιά πιστός άνθρωπος πολύ δύσκολα θα προβεί σε τέτοιου είδους πράξεις. Ο Άγιος Χαράλαμπος και ως Ιερεύς και ως Μάρτυρας αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας και σήμερα η βιωτή του φαντάζει πιο επίκαιρη και διδακτική από ποτέ. Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του επικαλούμενος τις πρεσβείες του εορταζομένου Αγίου και ευχόμενος προς όλους έτη πολλά με υγεία!

Την ίδια ημέρα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Αναστάσεως του Χριστού στο Λουτράκι. Στον λόγο του αναφέρθηκε στον, αμέσως μετά την Εθνική μας παλιγγενεσία, λοιμό της πανώλης, όπου ο Άγιος Χαράλαμπος όχι μόνο απεδίωξε την νόσο από την τότε ελεύθερη Ελλάδα αλλά, κατά μαρτυρία καταγεγραμμένη πολλών αρρωστούντων την εποχή εκείνη παρεστέκετο ο Ίδιος στους ασθενούντας παρηγορώντας τους και θεραπεύοντάς τους. Εφέτος τόνισε, εορτάζουμε την μνήμη του Αγίου εν μέσω πανδημίας, ταπεινωμένοι από την νόσο του κορωνοϊού, χωρίς την πάνδημη παρουσία του Χριστεπώνυμου Λαού και παρακαλούμε τον Άγιο Ιερομάρτυρα να μεσιτεύσει στον Θεό, υψώνοντας τα γερασμένα και «γδαρμένα» χέρια Του, ώστε να γίνει ίλεως για τις πολλές αμαρτίες μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ας έρθει αρωγός ο Άγιος όχι μόνο στο Έθνος μας αλλά και σε όλο τον κόσμο αίροντας από επάνω μας την «δαμόκλειο σπάθη» της πανδημίας και αποκαθιστώντας την υγεία σε όλους όσοι ασθένησαν από αυτή.

Τόσο ο Σεβασμιώτατος όσο και ο Θεοφιλέστατος διάβασαν ευχές, εκ του Ι. Ευχολογίου, υπέρ αναρρώσεως των ασθενούντων από την λοιμική νόσο του κορωνοϊού και υπέρ υγείας του σύμπαντος κόσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων