01/08/2022 01/08/2022 Τον Γάμο του Κορίνθιου Δικηγόρου κ. Αθανασίου Ράπτη και της κ. Αθηνάς Βάντζου, τέλεσε το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό του Αγίου Φανουρίου στο Λουτράκι. Κουμπάροι του ζευγαριού ήταν ο Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς...
01 Αυγούστου, 2022 - 17:34
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2022 - 18:07

Ευχές και συμβουλές σε νεόνυμφους από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Διαδώστε:
Ευχές και συμβουλές σε νεόνυμφους από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Τον Γάμο του Κορίνθιου Δικηγόρου κ. Αθανασίου Ράπτη και της κ. Αθηνάς Βάντζου, τέλεσε το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό του Αγίου Φανουρίου στο Λουτράκι. Κουμπάροι του ζευγαριού ήταν ο Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Πέτρος Θωμαΐδης και ο επίσης Δικηγόρος κ. Νικόλαος Αθανασόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή του σε αυτό το σημαντικό γεγονός στην ζωή των νεονύμφων, που ως τακτικά και συνεπή μέλη της Εκκλησίας μας και γνωρίζουν πολύ καλά και θέλουν να έχουν στην ζωή τους την παρουσία του Θεού, αφού χωρίς Αυτόν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και όπως λέει η Αγία Γραφή «Ἐὰν μὴ Κύριος οἰκοδομήσῃ οἶκον, εἰς μάτην ἐκοπίασαν οἱ οἰκοδομοῦντες» (Ψαλ. 126, 1) (εάν δεν βάλει το χέρι Του ο Θεός για να οικοδομηθεί ο οίκος σας, εις μάτην θα προσπαθείτε να τον οικοδομήσετε και να τον συντηρήσετε εσείς).

Η ανέγερση του οίκου σας ξεκινά με την ευχή των γονέων σας, από τους οποίους παίρνετε τα μαθήματα της ζωής και εξελίσσεται με την εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου ζωή σας, ώστε να φτάσετε οι δύο να γίνετε «σάρκα μία» και να πορευθείτε φτάνοντας «εν γήρει πίονι» και «παραδίδοντας την σκυτάλη» στα πολλά και καλά παιδιά σας. Όλα αυτά τα γνωρίζετε, ως αγαθά τέκνα της Εκκλησίας, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, ωστόσο η εποχή μας ενώ τα γνωρίζει τα απεμπολεί και για αυτό ως Επίσκοπος κρίνω απαραίτητο να τα επισημάνω, ώστε να τ’ ακούσουν και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι και να τα λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους.

Γνώρισα τον Αθανάσιο, ως ασκούμενο Δικηγόρο, κοντά στον Νομικό μας Σύμβουλο και κουμπάρο του πλέον κ. Θωμαΐδη και διέκρινα μέσα από το σπινθηροβόλο βλέμμα του ότι αυτό το παιδί θα έχει προκοπή βίου, και ευελπιστώ και πίστεως. Στέκομαι σε αυτό το σημείο, γιατί είναι πολύ σημαντικό για κάποιον μετά το Πανεπιστήμιο να έχει καλό δάσκαλο και τώρα που είναι πλέον ανεξάρτητος να είναι ευγνώμων ανεξάρτητος. Επίσης, θαυμάζω και την Αθηνά, που ενώ είναι μια εκλεκτή επιστήμων, στέκεται δίπλα στον Αθανάσιο και στην όμορφη οικογένειά τους, γι’ αυτό εύχομαι παιδιά μου να πορευθείτε με τα σταθερά και τα υπεύθυνα βήματα των παρανύμφων σας, των καλών γονέων σας και όλων όσων σας αγαπούν και να είστε πάντοτε ευλογημένοι και ευτυχισμένοι, ώστε να έχουμε την χαρά να βαπτίσουμε και τα παιδιά σας!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων