30/05/2022 30/05/2022 Στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Αηδονίων Νεμέας μετέβησαν το Σάββατο, 28 Μαΐου 2022, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, όπου, πλαισιούμενοι υπό πλειάδος Ιερέων, ετέλεσαν τον γάμο των Γεωργίου Καραθανάση και Φωτεινής Ζούζια, θυγατρός του Ιερέως Δημητρίου Ζούζια, Εφημερίου του ως...
30 Μαΐου, 2022 - 14:59
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2022 - 15:06

Γάμοι τέκνων ιερέων στη Μητρόπολη Κορίνθου

Διαδώστε:
Γάμοι τέκνων ιερέων στη Μητρόπολη Κορίνθου

Στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Αηδονίων Νεμέας μετέβησαν το Σάββατο, 28 Μαΐου 2022, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, όπου, πλαισιούμενοι υπό πλειάδος Ιερέων, ετέλεσαν τον γάμο των Γεωργίου Καραθανάση και Φωτεινής Ζούζια, θυγατρός του Ιερέως Δημητρίου Ζούζια, Εφημερίου του ως άνω Ιερού Ναού.

Αμέσως μετά την τέλεση του Ι. Μυστηρίου μετέβησαν στα Γελινιάτικα Ξυλοκάστρου και στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου όπου και ετέλεσαν τον Γάμο των Ιωάννη Χειράκη και Παναγιώτας – Ιωάννας Τσάτσαρη, θυγατρός του Ιερέως Κωνσταντίνου Τσάτσαρη, Εφημερίου των Γελινιατίκων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απηύθυνε λόγους οικοδομής και στα δύο ζεύγη των νεονύμφων, προτρέποντάς τα να ζουν σύμφωνα με τα πρότυπα των αγίων ζευγαριών της Αγίας Γραφής και κάτω από την σκέπη και την ευλογία του Θεού.

Τέλος, συνεχάρησαν καταλλήλως και αυτός και ο άγιος Κεγχρεών τους νεόνυμφους ως και τους γονείς τους και ιδιαιτέρως τους άξιους Ιερείς και καλούς συνεργάτες της Ι. Μητροπόλεως π. Δημήτριο και π. Κωνσταντίνο, που ο Θεός τους αξίωσε να απολαύσουν την χαρά της ευλογίας των γάμων των παιδιών τους!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων