04/02/2020 04/02/2020 Με επιτυχία συνεχίστηκε χθες Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020, το απόγευμα, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο, η καθιερωμένη Κατηχητική συνάντηση πνευματικής οικοδομής της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Προϊστάμενος του Ενοριακού Ι. Ναού Αγίου Ελευθερίου της...
04 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2020 - 13:17

Για το θέμα του Εκκλησιαστικού ήθους μίλησαν στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Για το θέμα του Εκκλησιαστικού ήθους μίλησαν στην Κόρινθο

Με επιτυχία συνεχίστηκε χθες Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020, το απόγευμα, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο, η καθιερωμένη Κατηχητική συνάντηση πνευματικής οικοδομής της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού».

Προσκεκλημένος του Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Προϊστάμενος του Ενοριακού Ι. Ναού Αγίου Ελευθερίου της οδού Αχαρνών, της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Εκκλησιαστικόν ήθος: είδος προς εξαφάνιση…;».

Ο π. Θεμιστοκλής απέδωσε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το «πνεύμα» από το οποίο οφείλουν να εμφορούνται όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Πιο συγκεκριμένα, ανέλυσε την έννοια του Εκκλησιαστικού ήθους, που μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία απαντάται, καθώς οι υπόλοιπες «θρησκείες», αιρέσεις και παραφυάδες κάνουν λόγο για «σύστημα ηθικής» και όχι για «ήθος». Το ήθος είναι ο τρόπος ζωής, ως συνέπεια μιας εσωτερικής καταστάσεως, η οποία δημιουργείται από την βίωση της Πίστεως. Για την Ορθόδοξη Εκκλησία η Πίστη αυτή δεν είναι η ανθρώπινη αντίληψη των μελών της, αλλά η αποκαλυφθείσα από τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό Αλήθεια, την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε με σεβασμό και να την κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας «εν υπακοή» προς τους Ποιμένες και Διδασκάλους της Εκκλησίας μας.

Ο Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου για την εμπεριστατωμένη και μεστή θεολογικών μηνυμάτων ομιλία του και πρόσθεσε ότι: Το ήθος της Εκκλησίας μας είναι το ήθος και ο χαρακτήρας του Ίδιου του Χριστού και των Αγίων μας, επομένως, αυτό το οποίο πατροπαράδοτα διδαχθήκαμε αυτό οφείλουμε να βιώνουμε εντός της Εκκλησίας σύμφωνα και με την προτροπή του Αποστόλου Παύλου: «Στήκετε, και κρατείτε τας παραδόσεις ας εδιδάχθητε…..» (Θεσ.Β´15).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων