10/04/2023 10/04/2023 Το απόγευμα της Κυριακής, 9 Απριλίου 2023, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, εκκινώντας την σειρά των Ι. Ακολουθιών της Αγίας και Μ. Εβδομάδος, που έχουν σκοπό τη βίωση των Θείων Παθών του Κυρίου και την προετοιμασία των Χριστιανών για την Αγία Ανάσταση. Στην...
10 Απριλίου, 2023 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2023 - 19:50

Η Ακολουθία του Νυμφίου από τον Κορίνθου Διονύσιο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Ακολουθία του Νυμφίου από τον Κορίνθου Διονύσιο (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Κυριακής, 9 Απριλίου 2023, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, εκκινώντας την σειρά των Ι. Ακολουθιών της Αγίας και Μ. Εβδομάδος, που έχουν σκοπό τη βίωση των Θείων Παθών του Κυρίου και την προετοιμασία των Χριστιανών για την Αγία Ανάσταση.

Στην σύντομη ομιλία του προς τους παρισταμένους ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ο μίλησε για την πνευματική ένωση των πιστών με τον Νυμφίο της Εκκλησίας Χριστό, ως ένα πρότυπο αδιατάρακτου και θυσιαστικού γάμου. Προέτρεψε δε όλους να μην αφήσουν να περάσουν ανεκμετάλλευτες αυτές οι ημέρες αλλά να καταστούν σε πνευματική εγρήγορση, ώστε να έχουν καλό Πάσχα, δηλαδή, να περάσουν από την αμαρτία στην δικαίωση και την Ανάσταση!

Ακολουθία του Νυμφίου στον Ναό Τιμίου Προδρόμου από τον Επίσκοπο Κεγχρεών Αγάπιο

Το ίδιο απόγευμα και στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Κιάτου ο Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία του Νυμφίου. Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στον Ιωσήφ τον Πάγκαλο, ως προτύπωση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καθώς και στο θαύμα της «ξηρανθείσης συκής» μεταφέροντας ταυτόχρονα τις ευχές και τις ευλογίες του Μητροπολίτη Διονυσίου στους παρισταμένους πιστούς!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων