12/04/2023 12/04/2023 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κορίνθου χοροστάτησε χθες στην Ιερά Ακολουθία του Νυμφίου, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες στην Ιερά Ακολουθία πιστούς, κατέδειξε ότι σκοπός της Εκκλησίας είναι η δια της μετανοίας σωτηρία του ανθρώπου. Δεν μπορεί ο άνθρωπος να κερδίσει την σωτηρία εξ έργων νόμου, αφού η...
12 Απριλίου, 2023 - 14:25
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2023 - 13:49

Η Ακολουθία του Νυμφίου από τον Μητροπολίτη Διονύσιο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου

Διαδώστε:
Η Ακολουθία του Νυμφίου από τον Μητροπολίτη Διονύσιο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κορίνθου χοροστάτησε χθες στην Ιερά Ακολουθία του Νυμφίου, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες στην Ιερά Ακολουθία πιστούς, κατέδειξε ότι σκοπός της Εκκλησίας είναι η δια της μετανοίας σωτηρία του ανθρώπου. Δεν μπορεί ο άνθρωπος να κερδίσει την σωτηρία εξ έργων νόμου, αφού η σωτηρία χαρίζεται από τον Θεό μέσω των δακρύων που χύνει ο άνθρωπος μετανοώντας και ζητώντας το έλεος Του. Ο Χριστός μας καλεί όλους σε μετάνοια προβάλλοντας σήμερα την μετάνοια της πόρνης γυναικός, η οποία άλειψε με πολύτιμο μύρο και με τα δάκρυα της μετανοίας της τα πόδια του Κυρίου.

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, η Εκκλησία μας «στρατεύει» την ποίηση και την μουσική, για να προετοιμάσει τους πιστούς να βιώσουν, όσο το δυνατόν καλύτερα, τα Άχραντα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου. Ακριβώς αυτό τον σκοπό έχει και το περίφημο τροπάριο «της Κασσιανής», το ποίημα της ομώνυμης μοναχής, το οποίο ερμηνεύτηκε εξαιρετικά από τους ιεροψάλτες του Ιερού Ναού κατά την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας και ψάλλεται κάθε Μεγάλη Τρίτη.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, κατά την προσφιλή του συνήθεια, αναφέρθηκε σ’ αυτό αναλύοντάς το ετυμολογικά και νοηματικά προκειμένου να καταστεί εύληπτο και κατανοητό από όλους τους πιστούς και κατέληξε ευχόμενος προς όλους να βιώσουν, μέσω της ειλικρινούς τους μετανοίας, τα Άχραντα Πάθη και την Ένδοξο Ανάσταση του Κυρίου μας!

Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρως Κορίνθου

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε χθες Μ. Τρίτη, 11 Απριλίου 2023, στην Ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κόρινθο.

Ο άγιος Κεγχρεών μίλησε προς τους συμπροσευχομένους πιστούς επίκαιρα μεταφέροντας τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχη και ευχόμενος προς όλους «ειλικρινή μετάνοια», ώστε να φθάσουν να προσκυνήσουν την Αγία Ανάσταση του Κυρίου.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων