24/08/2019 24/08/2019 Πανηγυρικά εορτάστηκε κι εφέτος η απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. Ο εορτασμός ξεκίνησε την Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019, στην Ιερά Μονή «Παναγίας Φανερωμένης» Χιλιομοδίου με το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», δηλαδή την κατά παλαιά παράδοση, λιτάνευση της θαυματουργού Ι. Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, δια μέσου του δάσους, από το παλαιό Μοναστήρι στην νέα Ι....
24 Αυγούστου, 2019 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2019 - 22:59

Η Απόδοσις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Κορίνθου

Διαδώστε:
Η Απόδοσις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Κορίνθου

Πανηγυρικά εορτάστηκε κι εφέτος η απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Ο εορτασμός ξεκίνησε την Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019, στην Ιερά Μονή «Παναγίας Φανερωμένης» Χιλιομοδίου με το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», δηλαδή την κατά παλαιά παράδοση, λιτάνευση της θαυματουργού Ι. Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, δια μέσου του δάσους, από το παλαιό Μοναστήρι στην νέα Ι. Μονή. Της Ι. Λιτανεύσεως προηγήθηκε η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο στον χώρο του «Παλαιομονάστηρου» προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και συγχοροστατούντων του σεπτού Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου και του Πρωτοσύγκελλου της Ι. Μητροπόλεως Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, ο οποίος και απηύθυνε στο μεγάλο πλήθος των προσκυνητών λόγους διδακτικούς και παρηγορητικούς αναφερθείς στο Πανίερο Πρόσωπο της Θεοτόκου.

Μετά το πέρας του Οδοιπορικού, ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος, ευχαρίστησε από καρδίας όλους όσοι συνέβαλαν και συμβάλλουν τόσα χρόνια για την επιτυχή έκβαση αυτής της θαυμάσιας παραδόσεως αλλά και το πλήθος των πιστών, το αποτελούμενο από τις Αρχές του τόπου, τον ευαγή Κλήρο, τις Μοναστικές αδελφότητες και τον ευσεβή Λαό για την παρουσία τους και τα προς την Εκκλησία μας καλά τους αισθήματα.

Ο εορτασμός συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019, με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, ο οποίος εκήρυξε επίκαιρα. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ζευγολατιό Κορινθίας, ενώ ο άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος στον Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Υψηλών Αλωνίων Ξυλοκάστρου.

Η εορτή κορυφώθηκε με την τέλεση Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας την Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο στον αρχαιοπρεπή Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Υψηλών Αλωνίων Ξυλοκάστρου με την συμμετοχή Ιερέων της περιοχής και πλήθους κόσμου στους οποίους ομίλησε, με την ευλογία του σεπτού Ποιμενάρχου μας ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ενώ ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους Ιερείς και τους Πιστούς η Παναγία να σκεπάζει τις οικογένειές τους και την Πατρίδα μας. Ο φιλοξενούμενος άγιος Ζιχνών κ. Ιερόθεος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Φανερωμένης Χιλιομοδίου, παρουσία πολλών πιστών στους οποίους ομίλησε επίκαιρα, ενώ ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος λειτούργησε στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζευγολατίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων