03/08/2022 03/08/2022 Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου χοροστάτησε χθες Τρίτη, 2 Αυγούστου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, στον Εσπερινό και στον Μέγα Παρακλητικό Κανόνα προς στην Υπεραγία Θεοτόκο. Λόγους πνευματικής οικοδομής προς τους πιστούς, απηύθυνε, τη προτροπή του σεπτού Ποιμενάρχου, ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου κ. Πέτρος Θωμαΐδης, ο οποίος...
03 Αυγούστου, 2022 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2022 - 15:04

Η δεύτερη παράκληση από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Διαδώστε:
Η δεύτερη παράκληση από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου χοροστάτησε χθες Τρίτη, 2 Αυγούστου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, στον Εσπερινό και στον Μέγα Παρακλητικό Κανόνα προς στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Λόγους πνευματικής οικοδομής προς τους πιστούς, απηύθυνε, τη προτροπή του σεπτού Ποιμενάρχου, ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου κ. Πέτρος Θωμαΐδης, ο οποίος έφερε στην μνήμη μας εικόνες ξεγνοιασιάς, από τα παιδικά μας χρόνια, που όλη την ημέρα παίζαμε και το βράδι ακούγαμε την φωνή της μάνας, που μας καλούσε σπίτι.

«Η μάνα στα μάτια μας εξέφραζε την σιγουριά ότι έχουμε κάπου να γυρίσουμε. Όταν ο άνθρωπος συνειδητοποιεί ότι δεν υπάρχει κανείς να τον περιμένει, να τον νοιάζεται και να αγωνιά γι’ αυτόν διαλύεται. Κάπως έτσι λειτουργεί και ο Δεκαπενταύγουστος, με την Παναγία να έχει την θέση της Μάνας όλων και να μας φωνάζει να γυρίσουμε σπίτι, να βρούμε έτοιμο το φαγητό, την στοργή και το χάδι Της, να ξεκουραστούμε σωματικά και ψυχικά και να νοιώσουμε την αγάπη Της. Μεγαλώνοντας η ζάλη του βίου μας προκαλεί άγχος και απελπισία. Υπάρχει μια φράση στον Μ. Παρακλητικό Κανόνα που λέει «ἐλπὶς ἀπηλπισμένων». Δεν εννοεί την ελπίδα αυτών που ελπίζουν, αλλά των απηλπισμένων, καθώς ως ενήλικες αποκτήσαμε αυτό το προνόμιο, που μπορεί να αποβεί και πρόβλημα, να συνειδητοποιούμε και να έχουμε την επίγνωση ότι κάτι δεν πάει καλά και να απελπιζόμαστε από τον εαυτό μας, από την αμετανοησία μας, από τις πτώσεις μας, από την αδυναμία μας να κάνουμε το καλό, ενώ το θέλουμε. Η κατάσταση αυτή μπορεί να εξελιχθεί είτε σε κατάθλιψη είτε σε ευλογία, καθώς για ένα πράγμα μπορούμε να αισθανόμαστε σίγουροι, για την αγάπη του Θεού και για την φωνή της Μάνας που μας καλεί και συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε μόνοι, ορφανοί, τραυματισμένοι και βρόμικοι, αλλά υπό την απόλυτη προστασία Της προσκεκλημένοι να φάμε και να ποιούμε στο δείπνο της Βασιλείας του Θεού!»

Ολοκληρώνοντας, παρακάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου να δεηθεί, ώστε και αυτόν τον Δεκαπενταυγούστο να νιώσουμε και ν’ ακούσουμε το κάλεσμα και να τραφούμε από την αγάπη του Θεού!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων