05/01/2021 05/01/2021 Την Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό των Θεοφανείων, μετά της Θ. Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο.   Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Μ. Αγιασμό και αναφέρθηκε στο επετειακό για την χώρα μας έτος...
05 Ιανουαρίου, 2021 - 22:44
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2021 - 22:36

Η Εκκλησία μας έχει «κυκλωθεί» από τη μαχομένη αθεΐα

Διαδώστε:
Η Εκκλησία μας έχει «κυκλωθεί» από τη μαχομένη αθεΐα

Την Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό των Θεοφανείων, μετά της Θ. Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο.

 

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Μ. Αγιασμό και αναφέρθηκε στο επετειακό για την χώρα μας έτος 2021 και στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Επεσήμανε την άρρηκτη σχέση Ορθοδοξίας και Ελληνισμού, καθώς οι Ήρωες του 1821 αγωνίστηκαν για την Πίστη και την Πατρίδα τους, σχέση η οποία στις μέρες μας οδηγείται σε μια τεχνητή λήθη και κρίση. Η συντονισμένη όμως αυτή προσπάθεια είναι καταδικασμένη να αποτύχει γιατί εκτός από το δίκαιο, τις θυσίες και το αίμα των ηρώων μας, έχει να αντιμετωπίσει και τον Χριστό και την Παναγία μας, στο Όνομα των οποίων εκείνοι ξεσηκώθηκαν και εμείς κερδίσαμε την ελευθερία μας. Αυτή η τόσο «γελοιοποιημένη» εσχάτως, από τα χείλη των ασεβών, Θεία Πρόνοια θα συντρίψει πάντα εχθρόν και πολέμιον και θα κατακεραυνώσει τα ανεφάρμοστα για την Ελλάδα σχέδια τους. Και κατέληξε: Δυστυχώς η Εκκλησία μας έχει «κυκλωθεί» από τη μαχομένη αθεΐα από την μία πλευρά, που αισθάνεται πιο δυνατή από ποτέ καθώς εκφράζει την ορθή λογική και το ήθος των Ευρωπαίων Εταίρων μας και από μία, μικρή ευτυχώς, κάστα ζηλωτών από την άλλη, που με την εθελοτυφλία τους και τις ασεβείς ύβρεις εναντίον των Επισκόπων και των τιμίων Κληρικών μας αλλά και την επικίνδυνη «θεολογία» τους περί κορωνοϊού και της διαχειρίσεως της πανδημίας κάνουν ασυναίσθητα ό,τι περνά από το χέρι τους για να ενισχύσουν την θέση των αθέων. Και οι δύο όμως θα αποτύχουν καθώς ο Επιφανείς αληθινός Θεός ημών θα αγιάσει τον κόσμο και την κτίση ολοτελή και τας βουλάς αυτών όπως πάντα θα διασκεδάσει.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων