08/04/2021 08/04/2021 Την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Χασούρα, συνταξιούχου Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου Αττικής, πενθερού του Αιδεσ. π. Αναστασίου Ριζόγιαννη, Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, καταγομένου εκ του χωρίου της  παροικίας Παναρίτι, τέλεσε την Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021, στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κορίνθου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, σύμφωνα...
08 Απριλίου, 2021 - 16:06
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2021 - 16:07

Η Εξόδιος Ακολουθία του πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Χασούρα

Διαδώστε:
Η Εξόδιος Ακολουθία του πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Χασούρα

Την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Χασούρα, συνταξιούχου Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου Αττικής, πενθερού του Αιδεσ. π. Αναστασίου Ριζόγιαννη, Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, καταγομένου εκ του χωρίου της  παροικίας Παναρίτι, τέλεσε την Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021, στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κορίνθου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Στον επικήδειο λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος, αφού συνελυπήθη την Πρεσβυτέρα, τα τρία τέκνα αλλά και τα εγγόνια του αειμνήστου, μίλησε αρχικά για την σπουδαιότητα και την ευλογία του Ιερατικού Αξιώματος, ενώ εξήρε το πνευματικό έργο του αοιδίμου συντοπίτη μας, πατρός Βασιλείου, ως απλού και ταπεινού εργάτη του Αμπελώνος του Χριστού.

Ο μακαριστός κατά τα τελευταία χρόνια, διέμενε στην Κόρινθο και εξυπηρετούσε λειτουργικά την Γυναικεία Ι. Μονή Αγίας Μαρίνης Λουτρακίου. Η ταφή του με μέριμνα της οικογενείας του εγένετο στην ιδιαιτέρα πατρίδα του, το Παναρίτι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων